Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İNDİRİM YOLDA! Son dakika: Benzin ve motorine indirim bekleniyor! 11 Nisan 2022 LPG, motorin (mazot) ve benzin fiyatları ne kadar, indirim var mı? Ankara - İstanbul ve İzmir mazot benzin litre fiyatı
        1

        Son dakika... Brent petrol fiyatlarının 102 dolara kadar düşmesinin ardından benzin fiyatlarında indirim beklentisi bulunuyor. Peki, motorin ve benzin fiyatlarına indirim gelecek mi? Henüz resmi bir açıklama olmamasına rağmen indirim beklentisi sürerken gözler güncel rakamlarda. Benzin ve motorine zam geldi mi? İşte 11 Nisan motorin, LPG ve benzin fiyatları...

        2

        BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİM VAR MI?

        Brent petrol fiyatlarının düşerek 100 dolar seviyesine yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlarda benzin ve motorine indirim beklentisi de oluştu.

        Sektör kaynaklarının aktardığına göre, bu gece yarısı itibarı ile (12 Nisan) motorinde 1,4 TL'lik; benzinde ise 1,2 TL'lik indirim bekleniyor.

        3

        ANKARA VE İSTANBUL BENZİN - MOTORİN FİYATLARI 11 NİSAN

        11 Nisan tarihi itibariyle benzin ve motorin fiyatları şu şekilde:

        İstanbul Avrupa yakasında bir litre benzin fiyatı: 18,99 TL

        İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 19,00 TL

        İstanbul motorin litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 21.21 TL

        İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 21.23 TL

        4

        Ankara benzin litre fiyatı: 19.08 TL

        Ankara motorin litre fiyatı: 21, TL

        İzmir benzin litre fiyatı: 19.80 TL

        İzmir motorin fiyatı: 21.27 TL

        5

        MARTTA ZAM ŞAMPİYONU OLDU

        TÜİK'in açıkladığı mart ayı enflasyon verilerine göre martta en fazla fiyat artışı yaşanan ürün yüzde 32.67 ile motorin oldu. Motorini yüzde 24.41 ile benzin takip etti. Rusya'nın önemli motorin üreticilerinden birisi olması sebebiyle motorindeki fiyat artışı Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de benzinden fazla yükseldi. Bu sebeple motorin ve benzin arasındaki makas açıldı. Motorinin litresi 21.23 liraya satılırken benzinin litresi 19 lira oldu. Motorin fiyatı yılın ilk 3 ayında, martın son haftasındaki 23.59 liralık zirvesinden gerilemesine rağmen yüzde 66 yükseldi.

        STOK HAMLESİ FİYATI DÜŞÜRDÜ

        Nisan ayına gelindiğinde ise Türkiye dahil Uluslararası Enerji Ajansı üyesi 19 ülke arz sıkıntısını aşmak amacıyla acil petrol stoklarından 120 milyon varil petrolü piyasaya sürme kararı verdi. Bu karar öncesi 106-108 dolar civarında seyreden brent petrolün varil fiyatı, açıklamanın ardından 101 doların altını gördü.

        6

        EPGİS FİYAT PAYLAŞIMINI DURDURDU

        Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yılmaz’ın çağrısı üzerine akaryakıt sektörünün dağıtım ve bayii dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı geçtiğimiz günlerde yapıldı.

        Toplantının ardından yapılan açıklamada 'tavan fiyat' uygulamasının yeniden gündeme gelebileceği bildirildi. Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesi ile petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş akaryakıta zam olarak yansımış, EPDK ve Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) arasında tartışmanın fitilini ateşlemişti.

        Karşılıklı açıklamaların ardından, EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, EPGİS de sosyal medya üzerinden yaptığı akaryakıt fiyatı duyurularına ara vermişti.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ