Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akaryakıt Brent petrol varil fiyatı yükseldi! Brent petrol varil fiyatı kaç dolar oldu, bir varil brent petrol ne kadar? - Enerji Haberleri
        1

        Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle fünya genelinde fiyatı artmaya başlayan brent petrol varil fiyatlarında ibre yeniden yukarı döndü. Bir varili 98,41 dolara kadar gerileyen brent petrol güncel piyasalarda 100 doların üzerinde işlem görüyor. İşte 10 Nisan Brent petrol fiyatlarında son durum

        2

        BRENT PETROL FİYATI GÜNCEL

        Brent petrol, 10 Nisan Pazar günü uluslararası piyasalarda 102,35 dolardan işlem görüyor.

        3

        BRENT PETROLDE ACİL DURUM STOKLARI DEVREYE GİRİYOR

        Uluslararası Enerji Ajansı, üye ülkelerin acil petrol stoklarını piyasaya arz etmek üzere yeni bir anlaşmaya vardığını açıkladı.

        Yapılan yazılı açıklamada ülkelerin önümüzdeki 6 ayda 120 milyon varil petrolü piyasaya sürme taahhüdünde bulunduğu belirtildi. Bunun yarısı yani 60 milyon varili ABD'den gelecek.

        4

        Ülkeler geçtiğimiz ay da benzer bir taahhütte bulunmuştu. dolayısıyla 6 ayda toplam 240 milyon varil petrol piyasaya sürülecek.

        Son verilen taahhüde ise Türkiye de katıldı. Türkiye stoklarından 3 milyon 60 bin varili piyasaya sürecek.

        5

        EA Direktörü Fatih Birol konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bir ay arayla eşi görülmemiş bir şekilde ve miktarda acil petrol stoklarının sürülmesi, üye ülkelerin Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası yaşanan petrol şokundan küresel ekonomiyi koruma konusundaki kararlılığını ortaya koydu" ifadelerini kullandı.

        Acil durum petrol stokları ya doğrudan devletlerin kontrolünde ya da devletlerin getirdiği zorunluluk nedeniyle şirketler tarafından tutuluyor.

        6

        BİR VARİL BRENT PETROL KAÇ LİTRE?

        SPK'nın internet sitesinden edinilen bilgiye göre; bir varil petrol 42 galon ham petrol ile eşdeğerdir (159 litre). Bir varil ham petrolden, 19,6 galon benzin, 4 galon jet yakıtı, 10 galon dizel yakıt ve ısıtıcı yakıt, 1,7 galon LPG, 1,7 galon ağır akaryakıt, ve 7,6 galon diğer türevleri üretilebilmektedir. Bütün ham petroller birbirlerine eş değerde değildir.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ