Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Britney Spears'a, Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği'nden destek geldi - Magazin haberleri
        1

        Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU), 25 sivil haklar ve engelli hakları örgütüyle birlikte Britney Spears'ın vasilik işlemlerinde kendi avukatını seçmesi için destek verdi.

        2

        Kurum, Los Angeles County Yüksek Mahkemesi'ne amicus curiae dilekçesi (davaya doğrudan dahil olmayan, ilgili konuda uzmanlaşmış bir kişi veya kuruluşun tavsiyesini içeren yasal belge) sundu.

        3

        Independent'nın haberine göre; 12 Temmuz Pazartesi günü sunulan belgede, vesayet altındaki kişinin bu yöndeki arzusunu ifade etmesi ve yeterliliğe sahip olması halinde kendi avukatını seçmesinin sağlanmasının önemine değinildi.

        4

        "MAHKEME BUNA SAYGI GÖSTERMELİ"

        ACLU'nun Engelli Hakları Projesi'nde kurum avukatı olarak görev yapan Zoe Brennan-Krohn, açıklamasında, "Britney Spears kendi avukatını seçmek istediğini söyledi. Mahkeme bu isteğe saygı göstermeli" ifadelerini kullandı.

        5

        "İHTİYAÇ DUYDUĞU ARAÇLARA ERİŞİM SAĞLAMALI"

        Brennan-Krohn, "Mahkeme, Spears'ın bu seçimi anlamlı biçimde yapması ve belirttiği amacı yani vasilikten çıkmayı elde edebilmesi için ihtiyaç duyduğu araçlara erişim sağlamalı" dedi.

        6

        ACLU'nun Engelli Hakları Projesi avukatı, "Spears'ın avukat seçme hakkı, ABD Anayasası'nın 6. Ek Maddesi'nde belirtilen avukatlık hakkının temel ilkesi olmakla kalmayıp, aynı zamanda kişisel özerklik ve temsil ilkeleriyle de tutarlıdır" diye konuştu.

        Zoe Brennan-Krohn, "Kaliforniya Yüksek Mahkemesi, Spears'ın özerkliğini ve engelli kişilerin kendi topluluklarının aktif üyeleri olarak bağımsız ve özerk hayatlar sürme haklarını kabul etmelidir" açıklaması yaptı.

        7

        AVUKATI İSTİFA ETMİŞTİ

        Öte yandan geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü şarkıcının, 25 yıl menajerliğini üstlendiği Larry Rudolph'un istifa ettiğini açıklamasının ardından Spears'ın avukatı Samuel D Ingham da görevini bırakmak istediğini duyurmuştu.

        Los Angeles mahkemesine dilekçe veren Ingham, mahkemenin Spears'a yeni bir avukat atamasının ardından görevi bırakacağını belirtmişti. Sputnik'in haberine göre; Samuel D Ingham, 2009'da pop yıldızının vasilik davasından 3 milyon dolar kazanmıştı.

        8

        Britney Spears, geçen hafta mahkemede verdiği ifadede Ingham'ın kendisine söyleyeceklerini kendisine saklaması gerektiğini belirttiğini aktararak, avukatını kendisinin seçmek istediğini söylemişti. Ancak şarkıcı, vasilik durumu nedeniyle kendi avukatını seçemiyor. Bunun yerine avukatlar mahkeme tarafından atanıyor.

        39 yaşındaki Spears, ifadesinde ayrıca, vasiliği sonlandırmak için bir dilekçe verebileceğini bilmediğini söylemişti. Bunun üzerine Samuel D Ingham'ın bu konuda eksik bilgi verdiğine ilişkin soru işaretleri oluşmuştu. Ingham’ın son yıllarda Spears’ın isteklerine rağmen resmi bir başvuruda bulunmadığı tespit edilmişti.

        9

        "BRITNEY EMEKLİ OLMAYI DÜŞÜNÜYOR"

        Britney Spears'ın 25 yıl boyunca menajerliğini yürüttüğü Larry Rudolph da şarkıcının babası Jamie Spears ve yardımcı vasisi Jodi Montgomery'ye yazdığı mektupta görevini bırakma nedenini şu sözlerle açıklamıştı:

        Britney ve benim en son iletişim kurmamızın üzerinden iki buçuk yıldan fazla zaman geçti. Bu süre zarfında süresiz olarak işine ara vermek istediğini düşündüğünü belirtmişti.

        Bugün erken saatlerde Britney Spears'ın resmi olarak emekli olma niyetini dile getirdiğini farkına vardım. Menajeri olarak, profesyonel hizmetlerime artık ihtiyaç duyulmadığı için ekibinden istifa etmenin Britney Spears'ın çıkarına olduğuna inanıyorum.

        10

        BABASININ KORUMASINDA KALMAYA DEVAM EDECEK

        Amerikan basınının geçtiğimiz haftalarda elde ettiği belgeler, Los Angeles Yüksek Mahkemesi yargıcının, Britney Spears’ın avukatı Samuel Ingham III tarafından sunulan talebi reddettiğini ortaya koymuştu. Karara göre Spears, babasının korumasında kalmaya devam edecek.

        Mahkeme belgelerinde Bessemer Trust'ın ortak koruyucu olarak kalması onaylanırken, baba Spears'ı pop yıldızının vasiliğinden çıkarmama kararı da yinelenmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ