Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Brüksel'de Latin motifli dev çiçek halı ilgi topluyor
        1

        Brüksel'in dünyaca ünlü ve UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Grand Place meydanı, bu yıl Meksika motifleriyle donatılan dev çiçek halıya ev sahipliği yapıyor.

        2

        Turistik meydanda ilk kez Latin temasıyla oluşturulan halı, geleneksel olarak çiçek halı sanatıyla ünlü Meksika'nın Guanajuato bölgesiyle iş birliği yürütülerek yapıldı.

        3

        16-19 Ağustos tarihlerinde görülebilecek dev halı için dalya ve meşhur Belçika begonyalarından oluşan 500 binden fazla çiçek kullanıldı.

        4

        Sarı, pembe, mor, turuncu ve beyaz dalya ile begonya çiçekleri ve çim kullanılarak oluşturulan halı motifleri, genç Meksikalı Grafik Tasarımcısı Roo ve Brüksel çiçek halı tasarımcısı Mark Schautteet tarafından oluşturuldu.

        5

        Turistlerin ilgi odağı olan 75 metre uzunluğunda ve 24 metre genişliğinde, bin 800 metrekarelik alana yayılan halı için 100 Meksikalı ve Belçikalı gönüllü işçi sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayarak, 8 saat içinde adeta bir görsel şölene dönüşen dev çiçek halıyı yaptı.

        6

        Guanajuato bölgesinin kültürel zenginliğini yansıtmak için kuş, kurbağa ve güneş gibi motifler kullanılan halının, etkinliğin 1971 yılında başlatıldığından bu yana en kapsamlı motiflere yer verilen halı olduğu belirtiliyor.

        7

        19 Ağustos'a kadar sürecek etkinlik kapsamında Grand Place'a on binlerce ziyaretçi bekleniyor. Çiçek halı, 6 avro ücret karşılığında meydandaki tarihi belediye binasının balkonundan da görülebilecek.

        8

        İLK KEZ 1971'DE MEYDAN ÇİÇEKLERLE DONATILMIŞ

        Grand Place'da ilk olarak 1971'de başlatılan ve 1986'dan itibaren her 2 yılda bir düzenlenen çiçek halı etkinliği için ağırlıklı olarak Belçika'nın Gent kentinde yetiştirilen begonya çiçekleri kullanılıyor. Belçika, 17'nci yüzyılda Güney Amerika'da keşfedilen canlı renkli begonya çiçeklerinin en büyük üreticisi konumunda.

        9

        Brüksel'in tarihi meydanı iki yıl önce Japon motifleri kullanılan çiçek halıyı sergilemiş, 2014'te ise Türklerin, Belçika'ya göçünün 50'nci yılı anısına Türk halısına bezenmişti.