Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Bu filmi tabutta izleyecekler
        1
        2

        İsveç'in Göteborg kentinde 1979'dan beri düzenlenen Göteborg Film Festivali'nie bu yıl sinemaseverler daha önce hiç tecrübe etmedikleri bir deneyim sunacak.

        3

        25 Ocak'ta başlayacak olan festivalde gösterilecek olan Aniara adlı bilim-kurgu filmini küçük bir grup 'şanslı' sinemasever tabuttan izleyecek.

        4

        8 seyircil 1 saat 46 dakikalık filmi izlemek için içinde ekran, ses düzeni, havalandırma kanalı ve acil durum için bir de panik butonu olan özel olarak hazırlanmış tabuta girecekler.

        5

        'Tabut' şeklinde bir uzay gemisiyle Mars'a doğru giden insanların öyküsünü anlatan filmin yapımcıları amaçlarının, kıyamet deneyimini daha ileri götürmek, yalnızlık ve klostrofobi duygusunu güçlendirmek olduğunu söylüyor.

        6

        Film boyunca bir görevlinin tabutların başında bekleyeceğini belirten festival direktörü Jonas Holmberg, "Bu bir deneyim. Biz festivalimizde film izleme tecrübesi için yeni yerler yeni koşullar yaratmayı seviyoruz. Ama seyircinin tabutta film izlemeye nasıl bir tepki vereceğini konusunda hiç bir fikrimiz yok" diyor.