Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Heykel Bu filmleri hiç böyle görmediniz
        1

        Britanyalı sanatçı Lizzei Campbell'ın kilden yaptığı 'korku filmi posterleri' yüzleri gülümsetiyor.

        2

        Bambaşka bir alanda çalışırken içindeki 'sanat' aşkına karşı koyamayan ve güzel sanatlar okumak için üniversiteye dönen Campbell, eserlerinden neden kil kullandığını şöyle açıklayor:

        3

        “Okulda farklı materyallerle de çalıştım ama kili ilk kullanmaya başlmadığıım andan benim mazlemem olduğunu biliyordum. Kil kullanarak yaptığım işlerde elde edeceğim sonuçları daha baştan görebiliyordum."

        4

        Eserlerinin tonunda 'espri' olmasının kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen belirten sanatçı çağdaş illüstrasyon biçimlerini sevdiğini de belirtiyor.

        5

        Sadece kendisine ilham veren filmlerle çalıştığını belirtiyor.

        6

        Lizzei Campbell şöyle devam ediyor: “İlham için film posterlerine bakıyorum. Eğer bana bir ilham vermiyorsa zamanımı boşa harcamayıp hemen eliyorum. Bir eserin ortaya çıkması 1 haftayı buluyor.”

        7

        İçine dönük birisi olduğundan ve bağımsızlığı sevdiğinden stüdyo olarak evinin bir odasını kullannan Campbell, en büyük sorununun eserler kolayca toz tuttuğu için temizlik olduğunu söylüyor.

        8

        Bir sanatçı olarak evrim geçirmenin ve farklı projeler üzerinde çalışmanın önemli olduğuğunu düşündüğünü belirten Lizzie Campbell, gelecek hedefi olarak bir animasyon filmi yapmak.

        9