Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi (Hava durumu)

        Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'ı kapsayan bölgede yarın sabaha kadar havanın parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        Hava sıcaklığının mevsim normallerinde gerçekleşmesi beklenen 5 ilde rüzgarların güneyli yönlerden orta, yer yer kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

        Söz konusu illerde rüzgarın yer yer kuvvetli esmesi ve toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

        REKLAM

        DOĞU ANADOLU'DA KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

        Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, havanın bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu geçmesi, aralıklı yağmurlu olmasının beklendiği kaydedildi.

        Açıklamada, bölge genelinde gece saatlerinden yarın akşama kadar esmesi beklenen kuvvetli fırtınanın 90 kilometre hızda olabileceği tahmin ediliyor.

        Söz konusu hadisenin Erzurum, Erzincan, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Kars genelinin güney yönlerinden kuvvetli rüzgar, zaman zaman kuvvetli fırtına şekilde olacağı öngörülüyor.

        Yetkililer, yaşanabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba zehirlenmeleri, toz taşınımı ve çamur şeklinde olacak muhtemel yağışlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması uyarısında da bulundu.

        Meteoroloji'nin uyarılarının ardından dün akşamüstü İstanbul'un bazı bölgelerinde sağanak etkili oldu. Akşam saatlerinde etkisini yitiren yağış İstanbullulara zor anlar yaşattı. İstanbul'da sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi beklenirken akşam saatlerinden itibaren il genelinde aralıklı sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının Marmara ve Ege'de 2 ila 4 derece azalarak mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ