Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bu ürünleri asla karıştırmayın! "Daha iyi temizlik" için birleştirdiğiniz ürünler sağlığınızı tehlikeye atıyor!
        1

        Ev temizliği için kullandığınız malzemeleri karıştırdığınızda, sağlığınızı riske attığınızı biliyor musunuz? Daha temiz bir ev için, internet sayfalarında yazan kimyasal karışımları sakın kullanmayın. Çünkü bu ürünler karıştığı zaman resmen zehir oluyor.

        2

        ÇAMAŞIR SUYU VE BAŞKA DETERJANLAR

        Çamaşır suyu içerisine eklenen, bulaşık deterjanı, tuvalet temizleyicileri ya da cam temizleyicileri kesinlikle birbirine karıştırılmamalıdır. Çünkü bu birleşimler klor gazı üretir ve solunum sorunlarını beraberinde getirebilir.

        3

        AMONYAK VE ÇAMAŞIR SUYU

        Solunum sistemini ciddi riske atan bu birleşim birçok zehirli gazı beraberinde üretir. En riskli olanı ise bu kombinasyon, yüksek konsantrasyonlarda amonyak ve kloramin, patlayıcı madde üretir.

        4

        SİRKE VE ÇAMAŞIR SUYU

        Çamaşır suyunun içerisine sirke eklemek, temizlik sırasında sıklıkla yapılır. Fakat bu birleşim göz yanıklarına ve akciğer hasarlarına yol açabilen gazlar üretir.

        5

        KARBONAT VE SİRKE

        Daha iyi bir temizlik için en çok birbirine karıştırılan ikililerden biri de sirke ve karbonattır. Sirke asittir, karbonat ise zayıf bir bazdır. Bu ikili birbirine karıştığı zaman nötralize ederek su üzetir, çözelti etkisiz hale gelir. Bu iki karışımı karıştırırken patlama riski vardır.

        6

        OKSİJENLİ SU VE SİRKE

        Bu ikili aynı kap içerisine girdiğinde yüksek konsantrasyonlarda cildi, gözlerinizi, boğazınızı, burnunuzu ve ciğerlerinizi tahriş edip zarar verebilecek olan perasetik asit üretirler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ