KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Buket Müftüoğlu

1974 yılında spor hayatı amatör takımlarda yelken sporu ile başladı daha sonra yüzme, sutopu ve basketbol ile devam etti. 1983 yılında K.D.Z Ereğli Erdemir Spor Kürek takımı ile Kürekte Türkiye üçüncüsü oldu. 1986 senesinde Türkiye'de Bayanlar Su topu liginin kurulmasında aktif rol aldı ve Erdemir forması ile uzun yıllar  ligde su topu ve basketbol  oynadı. Uzun yıllar Türk Halk Oyunlarında başta Artvin olmak üzere, dokuz  değişik yöre folkloru oynayan Müftüoğlu halen Halk Oyunlarına devam etmektedir. Üniversite eğitimine, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde sürdüren Müftüoğlu, siyasi nedenlerden dolayı okulundan ayrılarak tekrar Üniversite sınavlarına girdi ve okulunu Marmara Üniversitesi İngilizce Anabilim dalı olarak değiştirdi.

Siyasi hayatına Zonguldak Cumhuriyet Halk Partisi'nde  başladı. 2007 yılında bu bölgeden  milletvekili adayı oldu ardından, ilk olağan Kurultay tarihi olan 27 Nisan  2008 'de  İstanbul İli Üsküdar İlçesinden Cumhuriyet Halk Parti'si Parti Meclisi Üyesi olarak seçildi. 2008- 2010 yılları arasında Parti Meclis Üyesi olarak Ankara Genel Merkezde görev yaptı.

2015 yılı 1 Kasım Genel Seçimlerinde partisinin Zonguldak milletvekili olarak 5. sıradan ikinci kez görev alan Müftüoğlu, bir kız çocuğu annesidir.