Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son Dakika... Bulgaristan'da öldürülen Damla'nın katilinin kimliği şoke etti!

        Mestanlı ilçesinde Damla Güner'in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, küçük kızın annesi Saadet M.'nin (40) kuzeni Mehmet Ü. gözaltına alındı. Bir Türk işletmesinde bekçi olarak çalışan Mehmet Ü., sorgusunda suçunu itiraf etti. Komşularının 'içine kapanık, sosyal hayatı olmayan, sosyal ağlarda profili olmayan ve çok konuşmayan biri' olarak tanımladığı Mehmet Ü., tutuklandı.

        DHA'nın haberine göre; Kırcaali Üniversitesinde İktisat Yönetimi bölümünden mezun olan Mehmet Ü.'nün, üniversite diplomasına sahip olmasına rağmen kendine uygun bir iş bulamadığı kaydedildi. Mestanlı İş ve İşçi Bulma Kurumu tarafından 'Ana okul ve kreşlerde yardımcı eğitmen' kurslarına gönderildiği öğrenilen Mehmet Ü.'nün, 2016 yılında ise Damla´nın da okuduğu 'Zornitsa' anaokulunda yardımcı eğitmen olarak çalıştığı belirlendi.

        REKLAM

        ANNE DE TUTUKLU

        Gözaltına alınan küçük kızın annesi Saadet M. (40) da tutuklandı. Soruşturmayı yürüten Kırcaali Savcılığı resmi açıklamasında, halen tutuklu olan anne Saadet M. ile ilgili suç duyurusunun 'cinayet' değil, 'çocuğu evde yalnız' bırakma iddiası nedeniyle yapıldığını duyurdu.

        Otopsi raporuna göre boğularak öldürülen Damla´nın yüzünün sarıldığı koli bandının ise, Mehmet Ü. ve annenin çalıştığı işletmede üretildiği iddia edildi.

        Mehmet Ü.'nün küçük Damla´yı öldürmek suçundan 20 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacağı belirtildi. Yapılan ilk incelemede Mehmet Ü.'de, Saadet M. ve kızı Damla Güner'in yaşadığı evin anahtarı olduğu ve 17 Aralık sabahı Damla'yı öldürdüğü tahmin ediliyor.

        Bu arada 5 yıldan beri Belçika'da çalışan kızın babası ve İstanbul'da çalışan ağabeyi de Mestanlı'ya geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ