Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burdur Valiliği tarafından 20182019 eğitimöğretim yılında planlanan güvenlik tedbirleri, açıklandı.

        İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2007 yılında imzalanan ve 22.12.2016 tarihinde güncellenen “İşbirliği Protokolü” ile çocukların daha güvenli eğitim öğretim ortamlarında yetiştirilmeleri amaçlanıyor. Burdur’da 2018 2019 eğitim öğretim dönemi ile ilgili planlanan güvenlik tedbirleri ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

        Alınan tedbirler şöyle sıralandı:

        "Öncelik derecelerine göre bazı ilkokul, ortaokul ve liselerimizde sabit olarak “Okul Kolluk Görevlisi” ile “Özel Güvenlik Görevlisi”, tüm okullarda ise “Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi” görevlendirildi. Bu eğitim öğretim döneminde öğrencilerin en güvenli ve sağlıklı ortamlarda bulunmalarını amaçlayan bu uygulama ilk defa gerçekleştirilecek. Ayrıca okulların giriş çıkış saatlerinde asayiş ve trafik ekipleri görev yapacak. Okullarda görevlendirilen özel güvenlik görevlilerinin denetimi kolluk birimlerince titizlikle yapılacak. Okul Kolluk/Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlileri, sorumlu oldukları okullardaki yöneticilerle sürekli irtibat halinde olacak, tespit edilen sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak gerekli tedbirler alınacak. Okul önleri ve yakın çevresinde öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmesine ve suça sürüklenmesi, ruhsal ve bedensel gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek tüm unsurlardan korunması, çocukların girmesinin yasak olduğu bar, kahvehane vb. yerlere alınmaması, internet ve oyun salonlarında, zararlı etkilerden korunması ve çocukların madde bağımlılığını önlemek amacıyla kolluk görevlilerince okul çevrelerinde bulunan işyerleri, umuma açık yerler ve şüpheli şahıslar üzerinde kontrol ve denetimler sıklaştırılacak. Okul önünde ve çevresinde okulla ilişkisi bulunmayan ve öğrenciler için risk oluşturacak şahıslar uzaklaştırılacak, gerektiğinde Kabahatler Kanunu hükmü gereğince idari yaptırım uygulanacak. 25.10.2017 tarihinde yenilenen Okul Servis Araçları Yönetmeliğinin ilgili maddeleri kapsamında yapılan denetimlere titizlikle devam edilecek, öğrencilerimizin okullarına en sağlıklı şekilde ulaştırılmasına özen gösterilecek. İl Merkezinde uygulanacak olan önlemler ve yapılacak çalışmalar bütün ilçelerin ve köylerin de Kaymakamlıkları tarafından gerçekleştirilecek."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler