Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ajans Haberleri Bursa'da sokak hayvanları için salgın döneminde 62 ton mama dağıtıldı

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, salgın döneminde mağdur olan toplumun tüm kesimlerine büyükşehir belediyesi ihtiyaca uygun yardımlarda bulundu.

        Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmayla sahipsiz sokak hayvanları için 62 ton mama ve su dağıtıldı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve gıda işletmelerindeki paket servis uygulamalarıyla birlikte sahipsiz sokak hayvanlarının da süreçten olumsuz etkilendiğini belirtti.

        Belediyenin sokak hayvanları için de özel ilgi gösterdiğini ifade eden Aktaş, "Sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının karşılanması için farklı noktalara 50 adet mamamatik yerleştirmiştik. Bunların takibatını yapmakla birlikte, ekstra tedbirleri de almaya gayret ediyoruz. Bursa'da yaşayan 3 milyon nüfus kadar sokaktaki canlıları da düşünmek zorundayız. Tüm vatandaşlarımızı bu süreçte sokak hayvanlarına destek olmaya davet ediyorum. Can dostlarımızın beslenmesi yönünde herkesin yapabileceği bir şey olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ