Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa’nın göbeğinde yer alan ve 1450’li yıllarda yaptırılan Kefensüzen Camii, Büyükşehir Belediyesi’nin tarihî ve kültürel miras çalışmaları doğrultusunda yenileniyor.

        Büyükşehir Belediyesi, ecdat yadigârı yapıları yenileyerek bir bir ayağa kaldırıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin el attığı eserlerden biri de Doğanbey toplu konutlarının arasında kalan ve 1450’li yıllarda yaptırılan Kefensüzen Camii. Restorasyon uygulamalarına yaklaşık 1 yıl önce başlanan yapı tamamlanma aşamasına geldi. Büyükşehir Belediyesi’nden Kefensüzen Camii’nin restorasyonu hakkında yapılan açıklamada, Bursa’daki tarihî ve kültürel miras çalışmalarının hız kesmeden sürdüğü kaydedildi. Kefensüzen Camii’nin de bu çalışmalar kapsamında ele alındığı belirtilen açıklamada, tarihî caminin açılışının en kısa zamanda gerçekleştirileceği ve binanın yine eskiden olduğu gibi ibadethane olarak hizmet vereceği vurgulandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler