Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Orta öğretim ile ilgili yardımcı kurslar açan Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK), önümüzdeki eğitimöğretim döneminde üniversiteye hazırlanan öğrencilere takviye eğitimi verecek.

        Büyükşehir Belediyesi’nin halka açık en önemli kurumlarından biri olan BUSMEK, ‘hayat boyu öğrenme prensiplerine bağlı eğitim anlayışıyla’ 7’den 70’e tüm insanların hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Orta öğretime (8. sınıfliseye hazırlık) destek kurslarını başarıyla sürdüren kurum, şimdi de üniversite sınavlarına hazırlanan gençler için takviye kursları açıyor. Her yıl ortalama 2 milyon öğrencinin ter döktüğü üniversitelere giriş imtihanı, geleceğin teminatı olan gençlerin hayatlarında bir dönüm noktası haline gelmiş durumda. Öğrenciler, BUSMEK’in açtığı kurslarla geleceklerine yön verecek. Kurslar, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılı için düzenlenecek.

        Bursa merkezde yeni dönemde hizmet verecek olan Yeni Karaman Kurs Merkezi ile Mustafakemalpaşa ve Orhangazi ilçelerindeki kurs merkezlerinde organize edilecek eğitimlerde kullanılacak materyaller, öğrencilere ücretsiz dağıtılacak. Öğrenciler, ‘eğitimler sürerken’ seviyelerinin ne durumda olduğunu takip edebilecekleri deneme sınavlarına da alınacak.

        Açılacak kurslara başvurmak isteyenler, eğitimlerin verileceği kurs merkezlerine müracaat edebilecek ya da ‘busmek.bursa.bel.tr’ internet adresinden online olarak başvuruda bulunabilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler