Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa’da yelkenciliği tanıtmak ve geliştirmek için hayata geçirilen “TAYKEker Olympos Regatta”, altıncı kez İstanbul yelkencileri ile Bursa yelkencilerini buluşturdu. Yarış sonunda “Eker 40” takımı Olympos Regatta‘nın galibi oldu.

        ModaTirilye, Tirilyekoyiçi ve TirilyeModa olmak üzere üç etaptan oluşan yarışların ilk etabı 2 saat 29 dakika ile 6 yılın hız rekoru kırıldı. Yarış sonunda “Eker 40” takımı Olympos Regatta‘nın galibi oldu.

        TAYK tarafından Eker ana sponsorluğunda, Bursa Yelken Kulübü ile Moda Deniz Kulübü işbirliğinde hayata geçen “TAYKEker Olympos Regatta”, Moda Deniz Kulübü önünden 28 yelken takımının katılımıyla start aldı. Genel klasmanda Vakkaroma ile aynı puanda olmalarına rağmen Tirilye koyiçi yarışlarında birinci olduğu için 'Eker 40' takımı Olympos Regatta’nın galibi oldu.

        Eker 40’ın kaptanı Ahmet Eker, "Bu altıncısını düzenledik. 28 tekne katıldı. Bizde yeni teknemizle katılıyoruz. Yarışımız çok güzel başladı. İstanbul’dan gelirken çok sert bir hava vardı. Normalde tekneler Gemlik Körfezi’ne girdikleri zaman hava hafiflediği için kalıyorlardı. Ama bu defa sert bir hava ile Tirilye’ye geldik. Neredeyse tüm tekneler rekor sürede Tirilye’ye girdi. Çok iyi bir performans gösterdik ve yarışı kazandık" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler