Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Belediyespor Kulübü Satranç Takımı Sporcusu Ediz Gürel, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Dünya 16 Yaş Satranç Olimpiyatı milli takım kadrosuna dahil edildi.

        Yetiştirdiği oyuncularla uluslararası müsabakalarda adını sıkça duyuran Büyükşehir Belediyespor, bir sporcusunu daha milli takıma gönderiyor. Yeşilbeyazlıların satranç sporcusu Ediz Gürel, 28 Ekim6 Kasım tarihlerinde Çorum’da yapılacak olan Dünya 16 Yaş Satranç Olimpiyatı milli takım kadrosuna seçildi.

        Büyükşehir Belediyespor Kulübü Satranç A Takımı’nın en genç oyuncusu olan 11 yaşındaki Ediz Gürel, 2019 yılında mücadele ettiği turnuvalarda başarılı bir grafik çizdi. Geçtiğimiz sezonu Türkiye üçüncüsü olarak tamamlayan genç sporcu, Avrupa Okullar Şampiyonası’nda üçüncü, Dünya Okullar Şampiyonası’nda da altıncı olmuştu. Genç sporcu, aynı zamanda 2000 kuvvet puanını geçerek Dünya Satranç Federasyonu tarafından CM (Aday Usta) unvanını almaya hak kazandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler