Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)BURSA'nın İnegöl ilçesinde, 'erkenci' olarak bilinen 'Santa Maria' cinsi armudun hasadı başladı. Fiyatı 3 ile 3,5 lira arasında olan armudun, Rusya´ya da ihraç edildiği belirtildi.

        Bursa´da şeftalide yüzü gülen üretici, armutta da beklediği rekolteye ulaştı. Üreticiler, fiyat ve verimden memnun kalırken, erkenci armudun hasadına da başladı. İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, İnegöl´ün gerek iklimi gerekse toprağının kalitesi nedeniyle Türkiye'de ürün kalitesi bakımından birinci sırada olduğunu söyleyerek, ''Armut hasadımız başladı. Hasadını yaptığımız armut `erkenci´ olarak bilinen 'Santa Maria' cinsi armut. Bu sene verim ve fiyat iyi. Her sene olduğu gibi verim ve kalite iyi. Fiyatlar 3 TL ile 3,5 TL arasında. Armutlar Karadeniz bölgesine gönderiliyor. Buraya gönderdiğimiz armutların yüzde 70'i tüccarlar aracılığıyla Rusya'ya ihracat yapılıyor" diye konuştu.DHA-Genel Türkiye-Bursa / İnegöl Yavuz YILMAZ

        2020-08-12 12:00:23

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler