Yıldırım Belediyesi’nin gençlere bakış açısı kazandırmak amacıyla düzenlediği ‘Siyaset Akademisi ve Uluslararası İlişkiler Okulu’ başladı.
Akademik noktada gençlerin gelişimine katkı sağlamak için Siyaset Akademisi'ni başlatan Yıldırım Belediyesi, salgın sürecinde eğitimleri online şekilde sürdürüyor. 10 hafta boyunca devam edecek eğitimin açılış konuşmasını Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz gerçekleştirdi. Gençlerin böyle programlara katılımını önemsediğini belirten Başkan Yılmaz, “Yeni bir medeniyeti inşa etmek için öncelikle mevcut durumu güzel bir şekilde idrak etmek gerekiyor. Hem kendi bölgemizdeki yaşananların dününü, bugününü, yarınını hem de dünya ölçeğindeki yaşanan mevcut durumu doğru okumalıyız” dedi.
Eğitim boyunca moderatörlük yapacak olan Doç. Dr. Enes Bayraklı “İslamofobi” konulu sunumu ile ilk oturumu gerçekleştirdi. ‘İslamofobi’ kavramının ‘Müslüman karşıtı ırkçılık’ olarak okunması gerektiğinin altını çizen Enes Bayraklı, “Batının dış düşmanı olan Müslümanlar, gün geçtikçe artan nüfusu ile artık bir iç düşman haline de gelmişlerdir” ifadelerini kullandı. Bayraklı, “Böylesine bir akademiyi organize ettikleri için Yıldırım Belediyesi’ne ve Başkan Oktay Yılmaz'a teşekkürlerimi arz ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Eğitim programının ikinci haftada konuğu da Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın oldu. Hasan Basri Yalçın, ‘Dünya Düzeni ve Türkiye’ konu başlığı ile katılımcıların konu ile ilgili bir bakış açısı kazanmasını sağladı. Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın, uluslararası düzeni belirleyen şeyin olaylar değil aktörler olduğunu söyledi. Büyük aktör gücün hala Amerika olduğuna dikkat çeken Yalçın, "II. Dünya Savaşı bittiğinde ortaya çıkan Sovyet tehdidine karşı Türkiye Amerikan kanadına girmiştir. İlerleyen süreçte Amerika’nın eski Amerika olmadığını fark eden Türkiye, 20122013 yıllarında kendisine bir yol çizmiş olup asıl ilerleme 15 Temmuz sonrası FETÖ kadrolarının temizlenmesi ile olmuştur. Türkiye olarak baya yol kat ettik. İnşallah daha güçlü daha bağımsız bir aktör olabiliriz” ifadelerini kullandı.
‘Siyaset Akademisi ve Uluslararası İlişkiler Okulu’ dersleri her hafta perşembe günü saat 21.00'de belediyenin Youtube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanıyor.
-
Son Dakika
-
Canlı Yayın
- Gündem
- Ekonomi
-
Dünya
- Spor
- Magazin
-
Kadın
-
Soru Bankası
- Sağlık
-
Yazarlar
-
Yaşam
-
Çocuk
- Teknoloji
-
Kültür Sanat
-
Gastro
-
Röportajlar
-
Grafik Haber
- Galeri
- Video
- Akıl Oyunları
-
Yerel Haberler
- Servisler
- Portallar
-
Hafta Sonu
- 7x24
-
Vefat
-
Künye
Copyright © 2020 - Tüm hakları saklıdır.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.