Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büro MemurSen Bursa Şubesinden seçim heyecanı yaşanıyor.

        Büro MemurSen Bursa Şubesinin genel kurul heyecanı 162 delegenin iştirakiyle başladı. Genel kurula Büro MemurSen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, MemurSen Bursa İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül ve 162 delege katıldı. Mevcut başkan Eyyüp Akbulut ile Fethi Kaya’nın aday olduğu seçimlerin demokrasi şöleni havasında gerçekleştiğini ifade eden Yazgan, “Sendikamız büro hizmet kolunda 70 ile 80 bin üyeyle yetkili sendikadır. Elbette bu mücadele kolay olmadı. Bugünlere kolay gelinmedi. Türkiye genelinde binlerce arkadaşımızın alın teriyle bugünlere gelindi. Sendikamızın bayrağının dalgalanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 2 Ağustos itibariye hükûmet ile toplu sözleşme konusunda masaya oturacağız. Büro hizmet kolunda görev alan kamu hizmetlilerimizin haklarını inşallah burada görüşme fırsatımız olacak. Yüzü aşkın bir talep listesiyle hükûmetin karşısına gideceğiz. Sözleşmelilerin kadroya alınması inşallah 2021 yılı içerisinde gerçekleşecektir. Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ve bu arkadaşların bir defaya mahsus, öğrenimlerine göre işçi veya memur kadrolarına atanmaları taleplerimiz arasındadır. Hükûmet geçtiğimiz toplu sözleşmede, memurları enflasyonun altında bir rakama reva gördü. Bu toplu sözleşmede hükûmetin cebi dolu gelmesi gerekiyor” dedi.

        MemurSen olarak Türkiye’yi, insanımızı ve bizleri ilgilendiren her konuda taşın altına ellerini değil gövdelerini koyduğunu ifade eden Yünkül, “biz ülkemiz için milletimiz için ve milletimizin değerleri için sendikacılık yapıyoruz. Milletimiz için milletimizin yanında yer alıyoruz. Önümüzde toplu sözleşme var. geçen dönem toplu sözleşmedeki aksaklıkların tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

        Büro MemurSen Bursa Şube Başkanı Eyyüp Akbulut ise, “üyelerin temel hak ve özgürlükleri, mal ve sosyal hakları başta olmak üzere, Türkiye’nin bütün zeminlerinin güçlenmesi için hep pozisyon aldık. Millet iradesinin yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

        Başkan adaylarından Fethi Kaya, “Bursa’da kurumsal şubelerin çoğalması, çoğalan şubelerde görev alçak yönetim kurulu üyelerimizin yapacağı başarılı çalışmalarla üye sayısının daha da artacağına inanıyorum. Üyelerimize daha hızlı ulaşılacağına bu şekilde inanıyoruz" dedi.

        Konuşmaların ardından 162 delege kurulan 2 sandıkta başkanlarını belirlemek üzere oy kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler