Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muammer İRTEMSemih ŞAHİN/BURSA, (DHA)BURSA Hayvanat Bahçesi'ndeki 17 Afrika pengueni, taze sardalya ile besleniyor. Serinlemek için havuzda yüzen penguenler, beslenme saatlerinde ilginç görüntüler oluşturuyor.

        Türkiye´deki Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği´ne (EAZA) üye 3 hayvanat bahçesinden biri olan Bursa Hayvanat Bahçesi´ndeki Afrika penguenleri, taze sardalya ile besleniyor. Hayvanat Bahçesi Başbakıcısı Önder Sevim, 3'ü hayvanat bahçesinde dünyaya gelen, toplam 17 penguene baktıklarını belirterek, "Penguenler için özel bir barınağımız var. Burada 3'ü yavru olmak üzere penguenler bulunuyor. Doğal ortamlarında yaşayan hayvanlar serinlemek için havuza giriyorlar. Günde iki kez 150200 gram arası taze sardalyayla besliyoruz. Penguenlerin bazıları, 20172018 yılında Hollanda ve Belçika'dan getirildi. Adaptasyon süreçleri bitti. Bu yıl yavru da aldık. Günde 2 kez sardalyayla besliyoruz. Havalar çok sıcak olduğunda iç barınağa alıyoruz. Bunlar Afrika pengueni. Bizim ülkemize uygun penguenler. Özellikle çocukların çok ilgisini çekiyor. Suda penguenler yüzerken izliyorlar. İnternet üzerinden 24 saat canlı yayın da yapılıyor. Herkesi buraya bekliyoruz" dedi.

        Toplam 206 bin 600 metrekare alan üzerine kurulan Bursa Hayvanat Bahçesi'nde 111 türden bin 70 hayvan doğal ortamlarında barınıyor.DHA-Genel Türkiye-Bursa / Merkez Muammer İRTEM-Semih ŞAHİN

        2021-08-18 11:57:00

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler