Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nevruz İLİMDAROĞLU/BURSA, (DHA)BURSA'da, telefonla arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıkları Necati K.´yi, isminin FETÖ soruşturmasına karıştığını söyleyerek yaklaşık 500 bin TL dolandıran 6 şüpheli, yakalandı. Para sahibine teslim edilirken, şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.  

        Olay, geçen cuma günü Yıldırım ilçesi Sinandede Mahallesi'nde meydana geldi. Ali Y. (25) ve beraberindeki 5 kişi, telefonla aradıkları Necati K.'ye kendilerini polis ve savı olarak tanıtıp isminin FETÖ soruşturmasına karıştığını belirterek, listeden çıkarılması karşılığında yüklü miktarda para istedi. Paniğe kapılan Necati K., evinde bulunan birikimi ve emekli ikramiyesi olan 130 bin lira, 22 bin dolar ve 3 bin 600 İsviçe frangını Ali Y.'ye teslim etti. Ali Y. ve beraberindeki 5 kişi parayı alıp ayrıldıktan sonra dolandırıldığını anlayan Necati K., polisi arayıp şikayette bulundu.

        İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Necati K.'nın ifadesine başvurup evinin civarındaki yaklaşık 50 güvenlik kamerasından görüntü izledi. Ekipler, şüphelilerin Ali Y. ile Mehmet U. (22), İsmail B. (23), Mehmet A.Y. (23), Nurettin S.C. (18) ve Levent A. (18) olduğunu tespit etti.

        Şüphelilerin otomobille Adana'ya gitmek için yola çıktıkları saptandı. Ekipler, takibe aldıkları otomobili Adana il sınırında durdurup şüphelileri gözaltına aldı. Ele geçirilen para ise sahibine teslim edildi.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. (DHA)DHA-Güvenlik Türkiye-Bursa / Merkez Nevruz İLİMDAROĞLU

        2022-03-07 16:40:18

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler