Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elif AK/ YENİŞEHİR (Bursa), (DHA)BURSALI dağcılar, Asya'nın en yüksek dağı olan İran'daki Demavend'e tırmandı. Dağcılar, zirvede Türk bayrağı ile Mustafa Kemal Atatürk posteri açtı. 

        Bursa Sınır Tanımayan Dağcılar Spor Kulübü üyesi Ethem Kuruçay ile 6 arkadaşı, geçen hafta İran'a giderek, 5 bin 610 metre yüksekliğinki Demavend Dağı'na tırmandı. Dağcılar, Asya'nın en yüksek, dünyanın ise en yüksek ikinci volkanı konumundaki zirveye yakın noktalarda kükürt gazı çıktığı için yarı aktif kabul edilen Demavend'in zirvesinde, Türk bayrağı ile Atatürk posteri açtı. Zorlu geçen tırmanışlarını başarıyla tamamladıklarını söyleyen Ethem Kuruçay, "Yolculuk ve tırmanışımız 11 gün sürdü. Zirveye ulaştığımızda tüm yorgunluğumuzu unuttuk. Önümüzdeki günlerde farklı ülkelerde bulunan dağlara da tırmanış yapmayı hedefliyoruz" dedi. (DHA)DHA-Genel Türkiye-Bursa / Yenişehir Elif AK

        2022-08-18 17:50:46

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler