Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Biyografi Çağlar Söyüncü kimdir? Kaç yaşında?

        Stoper pozisyonunda görev yapan genç futbolcu Altınordu'dan 2.500.000€ bon servis bedeliyle transfer edilmiş, 1. Lig'den yurtdışına transfer olan ilk futbolcu olarak biliniyor. Genç olmasının yanı sıra başarısından da söz ettirenÇağlar Söyüncü kimdir? İşteÇağlar Söyüncü biyografisi

        Çağlar Söyüncü kimdir?

        23 Mayıs 1996 tarihinde dünyaya gelmiş, stoperpozisyonunda görev yapanTürk Milli Futbolcusudur..Premier Leaqueekiplerinden LeciesterCity'de forma giymektedir.Altınordu'dan 2.500.000€ bon servis bedeliyle transfer edilen oyuncu,1. Lig'den yurtdışına transfer olan ilk futbolcudur.

        Altyapı

        Söyüncü futbola Menemen Belediyespor'da başladı. Burada geçirdiği zaman boyunca forvet oynayan futbolcu,BucasporbaşkanıSeyit Mehmet Özkan'ın isteğiyle bu takıma transfer oldu. Bucaspor'da stoper oynamaya başlayan futbolcu, U-16 liginde Ege birinciliği ve Türkiye üçüncülüğü yaşadı. Fenerbahçe'yi penaltılarla yendikleri üçüncülük maçında biri normal zamanda biri seri penaltı atışlarında olmak üzere iki penaltı golü kaydetti.

        Altınordu Fk

        Özkan, Bucaspor'dan Altınordubaşkanlığına geçerken Söyüncü'yü de takıma kazandırdı. Ancak futbolcu, birinci takım yerine BölgeselAmatör Lig'demücadele eden Altınordu'nun pilot takımı Bozyaka Yeşiltepespor'da deneyim kazanması için oynamaya başladı. Sonraki sezon Gümüşorduspor adını alan takımda oynamaya devam etti.

        REKLAM

        2014-15 sezonunda futbolcu, Altınordu'ya transfer oldu. Sezonau - 21takımında başlayan futbolcu, 24 Eylül 2014'te ilk takımı Menemen Belediyespor ile oynanan Türkiye Kupası maçında ikinci yarı oyuna girerek ilk kez Altınordu forması giydi. Takım, o sezon Türkiye Kupası gruplarına kalırken, Söyüncü kupa maçlarında forma şansı buldu. Bu maçlardan birindeFenerbahçekarşısında sahaya ilk 11'de çıktı ve güçlü rakipleriyle 1-1 berabere kaldılar. Bu maçtan 3 gün sonra Söyüncüilk kez bir1. Ligmaçında forma şansı buldu. Manisaspor'u 1-0 yendikleri maçta Söyüncü, 90 dakika forma giydi. Sezon sonuna doğru Altınordu U-19 takımına geri dönen futbolcu, grubunu namağlup ve 107 gol atarak bitirip birinci olan takıma yardım etti.

        2015-16 sezonunda ise Altınordu takımının değişmez isimlerinden biri oldu ve 30 maçta forma giydi. Bu maçların ikisinde - ikisi de uzatma dakikalarında olmak üzere iki gol kaydetti.

        Freiburg SC

        2015-16 sezonu devam ederken Söyüncü'nün adı farklı Bundesligatakımlarıyla anılmaya başladı. Bu takımlar arasında Vflwolfsburg,Bayer leverve1.FCbulunmaktaydı. Ancak, futbolcu tercihini Bundesliga'ya yeni yükselenFC Freiburg'dan yana kullandı. Mayıs 2016'da transfer açıklandı. 20 Ağustos 2016'daSV Babelgrsile oynananDFB pokalbirinci tur maçında sahaya ilk 11'de çıkarak, ilk kez Freiburg forması giydi. 8 gün sonraHertha Berlinile oynanan Bundesliga birinci hafta maçında da sahaya ilk 11'de çıkarak, ilk kez Almanya liginde forma giydi.

        Milli takım kariyeri

        2014-15 yılları arasında çeşitli seviyelerde Türkiye genç millî formasını giyen futbolcu, 24 Mart 2016 tarihindeAntalya Stadyumu'ndaİsveçile oynanan maçta, 90. dakikadaOzan Tufan'ın yerine oyuna girerek ilk defa A millî olmuştur.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ