Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mehmet Akif Ersoy’un eserleri, mücadelesi ve fikirleriyle devasa bir külliyatı miras bıraktığını belirten Turan, “Milli Şairimiz Mehmet Akif, sadece tarihe geçen bir şahsiyet olmakla kalmadı, gönüllerde de yaşamaya devam ediyor” dedi.

        Mehmet Akif’in fikir ve edebiyat dünyasını şiirleriyle kıymetlendiren önemli bir dava insanı olduğunu ifade eden Turan, “Mehmet Akif’i anlamak ve gelecek nesillerimizin zihnine onu nakşetmek üzerimize düşen en büyük vazifedir. Bu anlamda Mehmet Akif Müze Evi ile Mehmet Akif’in çocukluğunun ve hayatının önemli kesitinin anlatıldığı Akif belgeseli, onu daha yakından tanımamızı sağlayan önemli projeler oldu. Mehmet Akif’in anlam yüklü mısraları adeta büyük fedakârlıklarla Kurtuluş Mücadelesi vermiş, tarihi başarılarla muzaffer olmuş milletimizin yansımasıdır. TBMM Başkanımız Mustafa Şentop’un ve TBMM'de grubu bulunan 5 siyasî partinin imzasıyla sunulan ortak önergeyle İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı olması nedeniyle 2021 yılı İstiklal Marşı Yılı olarak TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası’nda 2021 yılının İstiklal Marşı Yılı olarak Gazi Meclis’te kabul edilmesi oldukça anlamlı oldu. Bu duygularla hemşehrimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 84. yıl dönümünde rahmetle, minnetle yâd ediyoruz” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler