Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burak GEZENCemhan ŞEN/ECEABAT(Çanakkale), (DHA)ÇANAKKALE Savaşları´nda yenilgiye uğrayan İtilaf Devletleri'ne ait güçlerin, Gelibolu Yarımadası´nı tahliyesinin 105´inci yıl dönümü, Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törenle kutlandı. Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün kahramanlarımızı saygıyla andık" dedi.

        İtilaf Devletleri'nin Gelibolu Yarımadası'nı tahliyesinin 105'inci yıl dönümü, 9 Ocak Cumartesi günü kısıtlama uygulandığı için bugün kutlandı. Çanakkale Şehitler Abidesi´ndeki tören, koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler nedeniyle sınırlı katılımla sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapıldı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı´nca, gerçekleştirilen törene, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Mustafa Oğuz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, İl Jandarma Komutanı Albay Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve protol üyeleri katıldı.

        Törende, Şehitler Abidesi'ndeki Atatürk Anıtı'na Vali İlhami Aktaş, 2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Mustafa Oğuz ve Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir tarafından çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Eceabat İlçe Müftüsü Sinan Çetin tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti okundu. Şehitler için dua edildi. Tören, Şehitler Abidesi'ndeki Sembolik Şehitlik'e karanfil bırakılmasıyla sona erdi. 

        Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Bugün bizim zafer günümüz, kutlu olsun. 1915 yılında cereyan eden Çanakkale Savaşları'nın sonucunda Türk milletinin, Mehmetçiğimizin haklı bir zaferinin tescillendiği, son düşman askerinin Gelibolu Yarımadası'ndan ayrıldığı gün bugün. Mehmetçiğimiz Çanakkale'de bir destan yazmıştır ve biz de o fedakârlığı yapan, destanı yazan, bu topraklar için toprağa düşen kahramanları anmak için her yıl olduğu gibi bu yıl da tören icra ettik. Türkiye ve dünyada olan salgın nedeniyle daha kontrollü ve az kişinin katılımıyla bir tören yaptık. Lakin o büyük kahramanlarımızı unutmadığımızı göstermek adına saygı duruşumuzda bulunduk, İstiklal Marşımızı büyük bir coşkuyla okuduk. Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün kahramanlarımızı saygıyla andık" dedi. DHA-Genel Türkiye-Çanakkale / Eceabat Burak GEZEN-Cemhan ŞEN

        2021-01-08 14:56:21

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler