Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çankırı ve Çorum'un münbit topraklarına bereket katacak dev bir projeyi hayata geçiriyor.

        Tımarlı Sulaması 2. Kısım Projesi kapsamında Çankırı Kızılırmak ilçesi ile Çorum Bayat, İskilip ilçelerine ait tarım alanlarında 13 bin 350 dekar alan klasik sulama kanalı şebekesiyle, 63 bin 700 dekar alan da borulu şebeke olmak üzere toplam 77 bin 50 dekar zirai alan cazibe sistemi ile suya kavuşacak.

        Tarımsal gelirde 6 kat artış

        Tımarlı Sulaması 2. Kısım İnşaatında çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Yüzde 44 fiziki gerçekleşme sağlanan projenin tamamlanmasıyla tarımsal gelirde 6 kat artış bekleniyor.

        Ülke ekonomisine yıllık 54 milyon TL katkı

        Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çankırı ve Çorum için önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini kaydederek, "185 milyon 327 bin TL yatırım bedelli bu dev proje ile münbit topraklarımızı modern sulama sistemine kavuştururken, çiftçilerimizin yüzlerini de güldürmeye devam edeceğiz. Ayrıca ülke ekonomisine yılda 54 milyon TL zirai gelir artışı sağlanacak ve 15.500 bin kişiye de doğrudan istihdam kapısı açılacak" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler