Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe SON DAKİKA! Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıklamalar yaptı - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Kulübünde, olağan mali genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

        Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün olağan mali genel kurulda açıklamalar yaptı. Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

        "AZİZ YILDIRIM MEKTUP GÖNDERDİ"

        "Geçen sene tarihimizin en yüksek katılımlı genel kurulunu yaptık. 20 sene sonra yönetim değişikliği oldu. Bizim bakış açımız önceki yönetimden farklı olabilir. 2018 ibrası nasıl olacak diye düşündük, Vefa Bey ile konuştuk. Eski yönetimin 4 ayının ibra edilmediği konusu gündeme geldi. Bizim acaba bu senenin tümünü mü oylamamız gerekiyor, bir bölümünü mü? 2 ayrı yönetim olduğu için 2 ayrı döneme bölünecek. İlk 4 ay eski yönetim, 1 ay bir ara dönem ve bizim yönetimimiz. 2 ayrı gündem maddesi koyduk. Sonra eski yönetimin ibra edilmeyeceği yönünde polemikler oldu. Geçen sene yapılan ibranın yeterli olduğuna kanaat getirdik. Aziz Yıldırım da ibra edilmeyeceğine dair düşünceye sahipmiş. O da neden ibra edilmesi gerektiğini ifade eden bir mektup gönderdi"

        REKLAM

        "Oylama yapıldı, yapılmadı... 3 ay içinde itiraz edilmediği takdirde kesinleşmiş bir karardır. Geçen senenin ibrası kabul görmüştür. Bu maddeleri bugünkü gündemden çıkaracağız. Onu ifade etmek istedim. İlerleyen saatlerde biz de sizlere genel faaliyetler, düşüncelerimizi aktaracağız. Bizim ibra ile ilgili düşüncemiz belli. A.Ş'de ve derneklerde tamamen ayrıdır"

        "HERHANGİ BİR USULSÜZLÜK OLMADIĞI HALLERDE İBRA, TEAMÜLLERE TABİDİR. ÖNEMLİ OLAN GÖNÜLLERDE İBRA EDİLMEKTİR"

        "Herhangi bir usulsüzlük olmadığı hallerde ibra teamüllere tabidir. Derneklerde 15 asil, 7 yedek üye var. Üyelerin bir kısmı çok faaldir, bir kısmı yoktur. İbra edilmeyecek bir husus olduğu takdirde bu iyi düşünülmelidir. Geçen senenin ibrası bizim açımızdan da yeterlidir. 2018'in tümünün ibra edilip, zabıtlara geçilip resmi hale getirmek istedik. Geçen senenin ibrasını kabul ediyoruz. Önemli olan gönüllerde ibra edilmektir. O da sizlerin vicdanlarına kalmıştır. Babalar gününde katılım gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Umarım kulübümüz için faydalı bir toplantı olur. Sağ olun, var olun"

        Ali Koç genel kurulun devamında bir kez daha kürsüye çıkarak şunları söyledi:

        "Haydi biz kötüyüz, vasatız tamam. Peki basketbolda? Final Four'a 2 rekor kırarak gittik. Ardından sakatlıklar yaşadık, adeta üstümüze kara bulutlar çöktü. Final Four'da yaşanan talihsizlikleri de biliyorsunuz. İnşallah bütün uğursuzlukları üstümüzden atarız.

        Ali Asker Aksu'nun 'Yönetim kişi başı 1 milyon TL verirse ben 10 milyon TL vereceğim' sözleri hakkında Koç: "Yönetimdeki arkadaşlarla konuştuk, o 10 milyon TL koymaya razıysa salı günü 22 kişi 22 milyon TL vereceğiz. Haber verin kendisine, FB TV'den izlesin. "

        "LİGİN İLK YARISI İLE İKİNCİ YARISI ARASINDA ACI ÇEKMEK AÇISINDAN FARK YOKTU"

        "Ligin ilk yarısı ile ikinci yarısı arasında acı çekmek açısından bir fark yoktu. Bu kadar talihsizliğin, hatanın olduğu sezondan ders almaya bakacağız. Biri Comollizede lafını kullandı. Hata yapmış olabilir ama geçmişine bakarsanız futboldan anlamadığını söyleyemezsiniz."

        "Bir babayiğit '300 milyon euro versin ama 30 yıl istemesin' diyorsunuz. Böyle biri çıkarsa biz hemen görevi bırakıp, gece gündüz onun emrinde oluruz"

        "Göreceksiniz bizden ayrılacak futbolcular neler yapacaklar başka takımlarda. Bize bir şeyler oldu. Suçlusu benim, Comolli Momolli değildir."

        "FENER OL'DAN 20-25 MİLYON DOLAR KAYNAK GİRDİ AMA BUNA RAĞMEN DENİZ ARTIK BİTTİ

        "140 milyona yakın bir parayı içeri soktuk. 'Fener Ol' kampanyasıyla 20-25 milyon dolar kaynak girdi ama buna rağmen bitti. Futbolcuların ödemelerinde hala 2 ay geriden geliyoruz. Basketbolcularda 1 ay geriden geliyoruz. Deniz artık bitti."

        "Keşke seçim bu sene olsaydı. Seçim günü, 'Bazen kazanarak kaybedersiniz' dedim. Onlar kaybederek çok şey kazandılar. Siz neler olduğunun farkında değilsiniz."

        "BASKETBOLDA KÜÇÜLMEYE GİTMEYECEĞİZ"

        "Biz 30 milyon dolar olan basketbol takımımızın bütçesinde küçülmeye gitmeyeceğiz. Bunu da söyleyeyim."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ