Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Cannes'ın galibi 'Parasite'

        Jüri başkanlığını 'Roma' filmiyle Oscar kazanan Meksikalı usta yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu'nun yaptığı 72. Cannes Film Festivali bu akşam yapılan ödül töreniyle sona erdi.

        Altın Palmiye, Güney Koreli yönetmen Bong Joon-ho'nun zengin bir aileye sızarak sosyal statülerini iyileştirmeye çalışan yoksul bir ailenin öyküsünü anlatan kara komedisi 'Parasite'nin oldu.

        Bong Joon-ho (solda)
        Bong Joon-ho (solda)
        REKLAM

        Büyük ödül, Fransız yönetmen Mati Diop'un ilk filmi, 'Atlantics'e gitti.

        Emily Beecham, 'Little Joe' filmindeki bilim insanı rolüyle 'En İyi Kadın Oyuncu' ödüllünü aldı.

        Emily Beecham
        Emily Beecham

        Ünlü oyuncu Antonio Banderas ise usta İspanyol yönetmen Pedro Almodovar'ın yarı otobiyografik 'Pain and Glory' filmindeki rolüyle 'En İyi Erkek Oyuncu' seçildi.

        'Jüri Özel Ödülü'nü politik söylemleriyle dikkat çeken Fransız senarist, aktör ve yönetmen Ladj Ly'in "Les Miserables" ileBrezilyalı yönetmenler Kleber Mendonça Filho ve Juliano Dornelles'ın "Bacurau" filmleripaylaştı.

        Antonio Banderas
        Antonio Banderas
        REKLAM

        Fransız Celine Sciamma'nın yönettiği ve de senaryosunu yazdığı 'Portrait de la jeune fille en feu' filmiyle en iyi senaryo ödülüne layık görüldü.

        Altın Palmiye'nin 'sevdiği' yönetmen kardeşlerJean-Pierre veLuc Dardenne ise 'Le Jeune Ahmed' filmiyle 'En İyi Yönetmen' ödülünün sahibi oldu.

        Bu yıl festivaldeki nadir komedilerden biri olan ve yapımcıları arasında TRT'nin de yer aldığı Filistinli yönetmenElia Süleyman'ın 'It Must Be Heaven' filmi ise geceden özel ödülle ayrıldı. Süleyman'ın filmi ayrıca eleştirmenlerin verdiği Fipresci'nin ödülünü de aldı.

        Elia Süleyman
        Elia Süleyman
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ