Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçının yazar yorumları - Çaykur Rizespor Haberleri
        1

        ALİ ECE: Jailson, Rio sahillerinden vurdu Rize kalesinde gol oldu. Tam bir Güney Amerika "golazo"su. Hız ile kavisin muazzam harmanı bir füze golü!

        2

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: 1 haftalık tatilden sonra toplanıp 2 hafta çalışacak olan bu takımın mutlak oyun senaryolarını çalışması lazım. İlk defa frikik golü atıldı mesela bu güzel. Ama Ersun Yanal takımın set oyununda neden pozisyona giremediğini iyi çözmesi lazım.

        3

        Çünkü bütün ön alan oyuncuları sabit. Herkes sabit bekliyor. Hareketli top alma çalışılmalı kesin. Bir de bu maçtan Yanal'ın çıkarması gereken en önemli 2. ders için önce 52. dakikaya sonra da 83. dakikaya bir baksın. Her iki pozisyonda da 4 ve 5 Rizeli ön alanda kalmasına rağmen F.Bahçe kontraya çıkamadı.

        4

        Elinizde Garry varken kontraya çıkamamak çalışmamakla açıklanır. Yanal'ın kesin kontraya çıkış - set oyununda hareketli top alma - duran top organizasyonları çalıştırması lazım. Yoksa bu takımın şampiyon olması çok zor. Takviyeler şart evet ama Ersun hocanın kesin olarak 2-3 farklı hücum seti çalıştırması da şart.

        5

        İBRAHİM YILDIZ: Ersun Yanal, Jailson’a teşekkür etsin. Olmadık bir anda, hiç beklenmeyen bir pozisyonda müthiş bir vuruşla takımının galibiyet golünü attı. Bir anlamda, Fenerbahçe’nin imdadına yetişen isim oldu. İşin bir başka yanı, Serdar Aziz cezalı olmasa ilk 11’de yer alacaktı. Ve belki de Jailson yedek kalacaktı…

        6

        ERMAN TOROĞLU: Rize bariz bütçeli bir takım. Fenerbahçe aynı sıklette değil. Ama iki takım arasındaki futbola bakıyorsunuz bu farkı göstermiyor. Maça bakıyorsunuz; iki tarafta da iyi futbol yok. Fenerbahçe'nin ilk attığı gol büyük kaleci hatası...

        7

        Rize'nin attığı gol korner topu... Jailson'un golü için söylenecek tek şey harika... Yani maçın bence en şık olayı... Diyeceksiniz ki iyi vuruş, gider gol olur. Demek ki vuracaksın. Gol maça damga vurdu. Neticeye de... Bunun haricinde ne var; iki taraf da iki penaltı istedi. İkisi de penaltı değil.

        8

        Hakem ikisinde de doğru tercihler yaptı. Halil Umut Meler maçı da düzgün yönetti. Eyyamını görmedim. Rize daha az hücum yaptı. Ama Fenerbahçe defansı çok açık veriyor. Rizeli oyuncular son vuruşları iyi yapsalar bu maç Fenerbahçe galibiyeti ile bitmezdi. Rize'nin hücumcuları maalesef zayıflar ve maalesef benciller...

        9

        AHMET ÇAKAR: Yılın en güzel gollerinden biri. Belki de Jailson'un hayatında attığı en güzel gol. Ama şurası mutlak ki Jailson'un bu golü, Fenerbahçe için eğer şampiyonlukta sonuna kadar gidecekse çok önemli bir kilometre taşı.

        10

        Sonuçta Fenerbahçe şampiyonluk yarışındaki diğer rakipleri gibi puan kaybetmeden haftayı kapattı. İyi oynamasalar da Rize deplasmanları hep zordur. Dolayısıyla da 3 puan ilerisi için çok değerli.

        11

        Hakem Halil Umut Meler, oyun genelinde dört dörtlük maç yönetti ama öyle bir pozisyon var ki eğer Fenerbahçe puan kaybetseydi büyük problem olurdu. İlk yarıda Vedat Muriqi'e yapılan mutlak bir penaltı var. Arkadan omuzlarına basılarak açık bir şekilde yere düşürülüyor. Ama hakem çalmadı, VAR daveti de gelmedi.

        12

        GÜNTEKİN ONAY: İkinci devrede de hiç pozisyon üretemeyen Fenerbahçe’de Ersun Yanal ısrarla Tolga Ciğerci’yi oyunda tutmaya devam etti. İsmail kartal da maç 1-1 giderken Samudio’yu oyuna sokmayıp, “Benim hücuma çıkmaya niyetim yok. Üzerime gelmeye devam edebilirsiniz” mesajını verdi.

        13

        Pozisyonsuz ve yavan maç devam ederken Ersun Yanal’ın imdadına Jailson yetişti. Brezilyalı, 30 metreden attığı şut ile adeta şapkadan tavşan çıkarttı.

        14

        GÜRCAN BİLGİÇ: Ersun Yanal'ın çağ dışı "adam, adama" duran top savunmasında devam etmesi, neredeyse her organizasyonda, topa rakibin değmesi ile devam ediyor. Bu kadar analiz ve rakam meraklısı teknik adam için enteresan seçim aslında.

        15

        Jailson'un maça damga vurması, sadece attığı muazzam gol nedeniyle değil. Çok eleştirildiği ve hata yaptığı stoperde, bu kez büyüdü. Hayat öpücüğü verdi takımına.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ