Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Edebiyat Çehov ve Zola'dan iki 'kısa' klasik

        Usta yazar Anton Çehov'un olgunluk çağı eserlerinden olan Öylesine Bir Hikâye, kendisini çevresinden hatta hayattan soyutlamış bir adamın öyküsü.

        Yaşlı ve güçten düşmüş biri olduğunu düşünen tıp profesörü Nikolay Stepanoviç’le artık hayatta olmayan bir dostunun ona emanet ettiği manevi kızının, Katya’nın hikâyesi.

        Huysuz karısı, gönlünü bir sahtekâra kaptırdığını düşündüğü kızı ve ekonomik sorunları nedeniyle aile hayatında da mutsuz olan bu başarılı akademisyenin kaleminden okuduğumuz bir günlüğün parçası aslında. 19. yüzyıl Moskova’sının sanat çevresinde bir türlü tutunamayan genç oyuncu Katya’nın ve artık ölümün pusuda beklediğini düşünen profesörün yaşamın yüzeysel gerçeklerinin ötesine geçen öyküsü...

        REKLAM

        ÖLÜM HERKESİ EŞİTLER Mİ?

        Ölüm gerçek, ölüm döşeği tabu, cenaze ortak, yas bireysel… Peki ölüm herkesi eşitler mi?

        Romanlarından tanıdığımız Émile Zola 'Nasıl Ölünür'de toplumsal ve ekonomik koşulların ölümü nasıl şekillendirdiğini gözler önüne seren çarpıcı beş öykü anlatıyor. Aristokrat, burjuva, esnaf, köylü ve işçi ailelerinin bu süreci nasıl yaşadıklarını olanca sadeliğiyle ve toplumsal çerçeveden kopmadan sergileyen beş tablo.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ