Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çeşme'de sıfır korona! Son dakika haberleri

        Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, ilçede pazar günü itibariyle Çeşme'de koronavirüs vakasına rastlanmadığını açıkladı.

        Oran yaptığı açıklamada, "Yasaklar kalktı, nereye gitsek? diye düşünmeyin. Sağlıklı tatil için Çeşme'ye gelin. İzmir Valiliği'nin açıkladığı verilere göre Çeşme'mizde yeni vakaya rastlanmadı" ifadelerine yer verildi. Çeşme Belediyesi resmi hesabından da korona virüse karşı verilen mücadele sonucunu "Sıfırladık" mesajı ile duyurdu.

        TEMİZLİK HAREKATI BAŞLATTI

        REKLAM

        Turizmin en önemli merkezlerinden biri olan Çeşme’de yaz sezonu için hazırlıkları hızlandı. Alt yapı çalışmalarına devam eden Çeşme Belediyesi, bir süre önce de Çeşme’de temizlik harekâtı başlattı.

        Çeşme’de turizm sezonu öncesi hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Ülke olarak hatta dünya olarak zor günler yaşıyoruz. Pandemi nedeniyle uzun süredir evlerimizdeyiz. Ancak umuyoruz ki kısa sürede bu virüsten kurtuluruz. Her yıl yaz aylarında milyonları ağırlayan ilçemizde pandemi nedeniyle kış nüfusu da oldukça yüksekti. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek için alt yapı çalışmalarını hızlandırdık. Yaklaşan turizm sezonu öncesi ilçemizde temizlik seferberliği başlattık” açıklaması yapmıştı.

        REKLAM

        Turizmin gözde kenti Çeşme’nin yaz aylarında nüfusu 1.5 milyonu aşıyor. Çeşme’de turizm sektörünü geliştirmeyi hedefleyen Çeşme Belediyesi ilçe nüfusunu 50 binin üzerine çıkararak hizmet için gelirini de arttırmayı hedefliyor.

        YAZ NÜFUSU 1.5 MİLYONU GEÇTİ

        Başkan Oran son yaptığı açıklamada şöyle konuşmadı: “Hepimizin de bildiği gibi ilçemizin merkez nüfusu kışın 44.400, yazları ise 1,5 milyon civarında. Bu kadar değişken bir nüfusa sahip ilçe belediyesi olarak zor şartlarda hizmet sunmaya çalışıyoruz. Bu yüzden Çeşme’yi seven herkesin birinci ikametini ilçemize aldırmasını istiyorum. İlçemizde özellikle pandemi sürecinde artan nüfusun ikametlere de yansımasını istiyoruz. El ele verelim nüfusumuzu arttıralım! Çeşme sevdalılarının bizi duyup kampanyamıza destek vermesini bekliyoruz.”

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ