Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'den 'medya' yönergesi

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüzük kurultayında sarf ettiği, "Ben milletvekili seçildim, ne demek grup iç yönetmeliği, ona da uymuyorum. İstediğim televizyon programına çıkarım, istediğim gibi konuşurum. Konuşamazsın arkadaş" sözler yazıya döküldü ve hayata geçirildi.

        KILIÇDAROĞLU: BUGÜNE KADAR SABRETTİM... CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP tüzük kurultayının açılışında parti içine yönelik olarak çok sert mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, "'Ben yoksam parti de yok' diyen arkadaşlar, kapı burada gidebilirler" dedi. İzin almadan televizyon programlarına katılan milletvekilleri için bugüne kadar sabrettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu partide yeri yoktur" şeklinde konuştu.

        KİŞİSEL GÖRÜŞ AÇIKLAYAMAYACAKLAR

        Habertürk TV'de yer alan habere göre, CHP liderinin talimatı ile Medya Tutum Belgesi hazırlandı. Metni CHP Basınla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı kaleme aldı. 3 sayfalık yönergede milletvekilleri ve parti meclisi üyelerinin kişisel görüş açıklayamayacağı belirtildi.

        İZİN ŞARTI

        Milletvekili televizyon daveti aldığında, önce nöbetçi grup başkanvekilinden izin alacak. Parti Meclisi üyeleri de Genel Merkez'den izin isteyecek. Gazete röportajları içinse hangi sayfada ne ölçüde yer alacağına yönelik bilgi verilmesi istendi. Röportajların yayınlanmadan önce görüleceği, mülakatın da bu koşulla verileceği kaydedildi.

        Yönergede yer alan talimatlardan biri de parti içi konuların medya önünde konuşulmaması. Kol kırılır yen içinde kalır ilkesiyle hareket edilmesi istendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ