Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'li kadınlardan çocuk istismarına 81 ilde tepki

        CHP kadın kolları örgütleri, çocukistismarına tepki amaçlı ülke genelinde eş zamanlı eylem düzenledi.

        CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklara yönelik taciz ve tecavüz olaylarının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini söyledi.

        Bu tür olayların, toplum vicdanında derin yaralar açacağını ve en şiddetli tepki gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Köse, CHP'li kadınlar olarak hem çocukistismarına hem de kadına şiddete karşı ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti.

        Bu kapsamda bugün tüm il kadın kollarının katılımı ile eş zamanlı basın açıklaması yapıldı, bu mücadelenin startını verdiklerini bildiren Köse, CHP'li kadınların bulundukları her ortamda bu konuyu dillendireceklerini vurguladı.

        REKLAM

        ATILAN ADIMLARA DESTEK

        Fatma Köse, son günlerde hükümet tarafından çocukistismarına karşı atılan adımları ise olumlu gördüklerini söyledi.

        İstismarkonusunda kesinlikle ceza indirimine karşı olduklarını vurgulayan Köse, "Ülkemizde, bir ahlak kayması yaşanıyor. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Başta eğitim sisteminin değişmesi ve caydırıcı yasaların, en ağır cezaların getirilmesi gerekiyor. Olumlu adımlar atılıyor. Bu konuda atılacak her adıma, çıkarılacak her türlü yasaya biz onay veririz." diye konuştu.

        - İSTANBUL

        CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, her gün ülkenin dört bir yanından çocuklara yönelikistismarhaberlerinin geldiğini belirterek, "İstismartoplumsal hayatın her alanına sirayet etmiş durumda." dedi.

        CHP İstanbul İl Başkanlığınca, çocuklara yönelik cinselistismarvakalarına dikkati çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla Baltalimanı Sahili'nden ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden "çocukistismarına hayır" yazılı balonlar bırakılarak eylem yapıldı. Üzerinde, "çocukİstismarına dur de" yazılı iki feribot da denizden eylemcilere destek verdi ve siyah balonları havaya bıraktı.

        REKLAM

        - İZMİR

        İzmir'de CHP'li kadınlar, çocuklara yönelik cinselistismarolaylarındaki artışa tepki gösterdi.İstismarın son bulmasını isteyen CHP'li kadınlar, sorunu aşmanın formülünün eğitimden geçtiğine dikkat çekmek için 15 dakika boyunca kitap okudu.

        - BALIKESİR

        CHP Balıkesir İl Kadın Kolları üyeleri Ali Hikmet Paşa Meydanında "çocukistismarına" dur demek için bir araya geldi.

        Türkiye'nin 81 ilinde kitap okuma eylemi yapılarak çocuklara karşı cinsel istismara dikkat çekildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ