Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Sözcüsü Tezcan'dan Muharrem İnce'nin 'imza baskısı' iddialarına yanıt

        CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Habertürk TV yayınında delegelere imza baskısı yapıldığını iddia etti. İnce'nin iddialarına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan'dan cevap geldi. Habertürk TV yayınına bağlanan Tezcan şöyle konuştu:

        "ARKADAŞLARIMIZIN KİMSEYİ ARAYARAK BASKI YAPMASI MÜMKÜN DEĞİL"

        CHP haklı olarak dikkatlerin üzerine toplandığı bir parti.Bütün aday adayı arkadaşlara hayırlı olsun diyorum. Kimse için aday demek mümkün değil, hepsine başarılar diliyorum. Bir baskıdan söz etmek mümkün değil.Genel başkan yardımcısı ve genel başkan sekreteri arkadaşlarımız dahil kimsenin arayarak baskı yapması mümkün değil.

        Sayın İnce'ye birileri öyle de söylemiş olabilir, bunu bilemem. İnce ile genel başkan ne konuştu nilmiyorum. İnce ile genel başkan yardımcısı arkadaşlarımız buynla ilgili sanırım konuştular.Sayın İnce bunu kamuoyuna açıkladı. Ben de kamuoyuna açıklıyorum. Arkadaşlarımızın hiçbir delegeyi Muharrem İnce'ye imza vermeyin diye aramış olması söz konusu olamaz. Sayın genel başkan 2010 yılında genel başkan oldu. O günden bu yana adaylıkları zorlaştıran bir parti kültürü değil adaylıkları kolaylaştıran bir parti oldu.

        Sayın genel başkan bu yüzde 20'yi yüzde 10'a indirdi. Genel başkan ve ekibine baskı yapılıyor diye tartışma açılmasını çok doğru bulmuyoruz.

        İNCE NE DEMİŞTİ?

        Habertürk TV'de soruları yanıtlayan Muharrem İnce, CHP'de delegelere imza baskısı olduğu iddiasında bulunarak, "İki genel başkan yardımcısının örgütü çok yorduğunu, bazen tehdit ettiklerini, bazen baskı kurduklarını, bazen seni bir yere getirirsiniz dediklerini, bunların yanlış olduğunu, milletvekillerinin genel başkanı destek imzasına davet edildiklerini, bunların yanlış olduğunu anlattım." demişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ