Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Çin'de düzenlenecek mobilya fuarı ertelendi - İş-Yaşam Haberleri

        Güleç, yaptığı açıklamada, Çin'de 18-21 Mart'ta yapılması planlanan 45. Uluslararası Mobilya Fuarı'nın (CIFF Guangzhou) ülkede etkili olan koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiğini söyledi.

        Çin'in koronavirüs salgını nedeniyle birçok önlem aldığına işaret eden Güleç, "Mobilya fuarı da koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi. Fuara Türkiye'den 40 firma katılacaktı. Bu süreçte ihracatımızı arttırmak için çalışmalar yapacağız." dedi.

        Güleç, Çin'in dünyanın en büyük ithalatçısı konumunda olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

        "Biz de Türkiye olarak ihracat anlamında çıkışta olan ülkeyiz. İhracatımız artıyor. Özellikle ihracat ile büyüyen bir mobilya sektörümüz var. Mobilya sektörümüz bu yıl ihracatta büyük bir çıkış yapacak. Bakanlığımızın aldığı KDV indirimi kararıyla yurt içinde de büyüyoruz. Mobilya sektörü hem ihracatta hem iç pazarda büyük bir başarı gösterecek.

        Mobilyacılar, mart ayında Çin'e gidiyor ve oradan satın alma yapıyorlardı. Biz de bu süre zarfında mobilya ihracatının ve mobilya yan sanayi ihracatının daha büyük olması için Türkiye'de çeşitli etkinlikler yapacağız. Şu anda üzerinde çalıştığımız bazı konular var. Bu etkinliklerin tamamını Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle yapacağız. İhracat potansiyeline katma değer katacağız."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ