Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Çin, aşırı sıcaklar nedeniyle enerji tasarrufuna gidiyor
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Çin medyası ve tedarikçi elektrik firmasına göre, geçtiğimiz günlerde aşırı sıcaklar ve kuraklıktan dolayı Çin'de elektrik kesintileri yaşandı.

        5.4 milyon nüfuslu Dazhou'daki yerleşim alanları, ofisler ve alışveriş merkezlerinde uygulanacak kısmi karartma, devlet tarafından işletilen Dazhou Power Group tarafından açıklandı.

        Çinli yetkililer, elektrik kullanımından tasarruf etmek için devlet dairelerinin klimalarını 26 dereceden düşük olmayacak şekilde ayarlamalarını istedi.

        REKLAM

        Sichuan hükümeti tarafından işletilen Sichuan Daily gazetesinin ön sayfasında asansör yerine merdiven kullanmayı öneren bir yazıya da yer verildi. Gazete ayrıca, gece saatlerinde bazı kamu alanlarında elektrik tedarikinin askıya alınacağını duyurdu.

        2022 yazında artan sıcaklıklar ve az yağış sebebiyle 83.7 milyon insanın yaşadığı Sichuan bölgesinde, hidroelektrik üretimi azaltılırken, klima için güç talebi de arttı.

        Analistler sıcak hava dalgasının devam etmesi halinde elektriği Sichuan'dan alan Zhejiang ve Jiangsu gibi bölgelerde de tasarrufa gidilebileceği ifade edildi.

        * Bu haberin görseli Associated Press'ten alınmıştır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ