Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Cinsel saldırı ile suçlanan Prens Andrew'dan 11 sayfalık mektup
        1

        Kraliçe II. Elizabeth'in oğlu Prens Andrew'un cinsel taciz iddiaları ve intihar eden milyarder Jeffrey Epstein ile bağlantısı uzun zamandır tartışılıyordu.

        İngiliz Kraliyet Ailesi üyelerinden Prens Andrew uzun zamandır cinsel taciz suçlamalarıyla karşı karşıya kalsa da, Ghislaine Maxwell'in suçlu bulunduğu seks ticareti davası sonrası ilk kez yargılanma riski ile karşı karşıyaydı.

        2

        Seks ticareti ile suçlanan ve 2019'da hücresinde intihar eden Epstein ile 2010 yılına kadar yakın arkadaş olan Prens Andrew, o dönem henüz 17 yaşındaki Virginia Giuffre Roberts'ı cinsel ilişkiye zorlamakla suçlanmış ancak iddialar reddedilmişti.

        3

        Epstein'ın mağdurlardan biri olan Virginia Giuffre BBC Panorama'ya çıkarak yaşadıklarını anlatmış ve Prens Andrew'un kendisini cinsel ilişkiye zorlandığını tekrarlamıştı.

        4

        Prens Andrew'un, ABD'de yöneltilen cinsel saldırı suçlamasında yargılama muafiyeti olmadığı yönündeki kararın ardından da annesi Kraliçe II. Elizabeth tarafından tüm askeri unvanları geri alınmış ve yargılandığı davada savunmasını sivil bir vatandaş olarak yapacağı aktarılmıştı.

        5

        Prens Andrew'un süreçle ilgili ilk kez dün harekete geçti.

        Prens Andrew avukatları aracaılığıyla dün davayla ilgili olarak New York'taki mahkemeye 11 sayfalık bir yazı gönderdi. Yazıda prensin seks ticaretinden suçlu bulunan ve beraber fotoğraflarının bulunduğu Ghislaine Maxwell ile yakın arkadaş olmadığı belirtildi. Avukatları, Prens Andrew'un elini Giuffre'nin beline doladığı fotoğrafın varlığını doğrulayacak ya da reddedecek kadar bilgileri olmadığını da savundu.

        6

        Yazıda yargıcın cinsel rıza unsurunu değerlendirmesi talebi tekrarlanırken prensin jüri önüne çıkma isteği talep edildi. Ancak Giuffre'nin avukatı, Andrew'un jüri talebini "halkla ilişkiler şovu" diye niteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ