Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ciro endeksleri arttı - İş-Yaşam Haberleri

        Buna göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,6 yükseldi.

        Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam ciro endeksi de şubatta bir önceki aya göre yüzde 1,3 arttı.

        SANAYİ VE İNŞAAT ENDEKLERİ

        Sanayide takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksine bakıldığında, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 artış görüldü. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi ciro endeksi şubatta bir önceki aya göre yüzde 2,4 yükseldi.

        İnşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22 azaldı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış inşaat ciro endeksi de şubatta bir önceki aya göre yüzde 7,3 azalış gösterdi.

        REKLAM

        TİCARET VE HİZMET ENDEKSLERİ

        Takvim etkisinden arındırılmış ticaret ciro endeksinde, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13 artış gerçekleşti. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ticaret ciro endeksi de şubatta bir önceki aya göre yüzde 1,8 yükseldi.

        Hizmet sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,2, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış hizmet ciro endeksi de bir önceki aya göre yüzde 2,2 arttı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ