Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Edebiyat Çocuk ve genç yazarlar İstanbul'u anlatacak

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ. ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde çocuk ve genç yazarlara yönelik hikâye ve şiir yarışması düzenleniyor. 'Ben İstanbul Olsaydım' temasıyla düzenlenen yarışmaya başvurular 29 Kasım 2018 - 8 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılabilecek.

        Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Çocuk Yazarlar Hikâye Yarışması'na 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencileri katılabilecek. 3'üncü Genç Yazarlar Hikâye ve Şiir Yarışması ise 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor.

        İstanbul genelindeki tüm resmi ve özel okulların katılabileceği yarışmaya başvurular 29 Kasım'da başlayacak ve 8 Şubat 2019'da sona erecek. Öğrenciler başvurularını okul müdürlükleri üzerinden yapacak. Yarışmanın ödül töreni nisanda gerçekleştirilecek. Ödül alan eserler kitaplaştırılacak. Dereceye giren öğrencilere uzman eğitimciler tarafından Yazarlık Atölyesi'nde çeşitli eğitimler verilecek.

        Yarışma ile çocuk ve gençlerin yaşadıkları şehri daha yakından tanımaları, şehre karşı aidiyet duygularının gelişmesi ve Türkçe'nin dil zenginliğini en güzel şekilde ifade etmeleri amaçlanıyor.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ