Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Çöl Kaplanı olarak bilinen Osmanlı askeri hangisidir?

        Ertelenen KPSS sınavının oturumları bugün saat 10.15 itibariyle başladı. Saatler 12.15'i gösterdiğinde sonlanan sınavdan hemen sonra öğrenciler çıkan "Bram Stoker'in kültleşmiş eseri hangisi?" sorusunun yanıtını arar oldu. İşte ayrıntılar...

        BRAM STOKER'İN KÜLTLEŞMİŞ ESERİ NEDİR?

        2022 KPSS Lisans Genel Yetenek - Genel Kültür sınavında çıkan Bram Stoker'ın kültleşmiş eseri sorusunun cevabı Drakula'dır.

        ÇÖL KAPLANI OLARAK BİLİNEN OSMANLI ASKERİ HANGİSİDİR?

        2022 KPSS Lisans Genel Yetenek - Genel Kültür sınavında çıkan ve öğrencilerin araştırdığı Çöl Kaplanı olarak bilinen Osmanlı askeri sorusunun cevabı FAHREDDİN PAŞA'dır.

        DRAKULA KİMDİR?

        Bir kasabaya iş için gelen Jonathan Harker, Dracula tarafından kaçırılır. Ölümsüz Drakula ile Londra'ya giden Hanker nişanlıdır. Dracula Hanker'in nişanlısı Mina'nın fotoğrafını görmüştür ve amacı onu ele geçirmektir.

        FAHREDDİN PAŞA KİMDİR?

        Ömer Fahreddin Türkkan (1868, Rusçuk - 22 Kasım 1948, Eskişehir yakınları), ya da bilinen adıyla Fahreddin Paşa, Türk asker ve diplomattır. Özellikle I. Dünya Savaşı sırasında çıkan Şerif Hüseyin İsyanı'nda zor şartlar altında Medine'de yönettiği iki yıl yedi ay süren Medine Müdafaası ile tanınmaktadır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ