Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Corona virüs haritası 21 Mart 2020 CANLI! Coronavirus map live: Koronavirüs haritası son durum

        Coronavirüsharitasında son durum ne? Dünyada toplam kaç tane corona virüs vakası var? Corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı kaç oldu? Tüm bu soruların cevaplarına corona virüs haritası üzerinden ulaşılıyor. Corona virüs salgını, neredeyse tüm dünyaya yayıldı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklmasına göre, Türkiye'de test sonucu pozitif çıkan 947 hasta var. Corona virüs nedeniyle 21 vatandaşımız da hayatını kaybetti. Corona virüs haritasında, en çok vakanın görüldüğü ilk 6 ülke içerisinde yer alan Kore, yerini ABD'ye bıraktı. Corona virüs haritası ile son durum haberimizde.

        CORONA VİRÜS HARİTASI (CORONAVIRUS MAP LIVE)

        Coronavirus map live yani Corona virüs canlı haritası, Amerika'da bulunan Johns Hopkins Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından geliştirildi. Harita koronavirüsün günlük durumunu gösteren çevrimiçi bir harita geliştirdi. Haritada virüsü yayıldığı ülkeler ile birlikte vaka ve ölü sayılarına da ulaşılabiliniyor.

        REKLAM
        CORONA VİRÜS İLE İLGİLİ BİLMENİZ GEREKEN HER ŞEY İÇİN TIKLAYIN

        CORONA VİRÜS NENDENİYLE ÖLENLERİN SAYISI13 BİNEDAYANDI

        Corona virüsü haritasına göre,21 mart akşamı itibari ile dünya genelinde corona virüsüvaka sayısı neredeyse 300 bin. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise12 bin755. Dünya genelinde corona virüs tedavisine olumlu yanıt vererek, hastalığı yenen kişi sayısı ise91 bin540 olarak aktarılıyor.

        CORONA VİRÜS VAKALARI ÇİN DURDU, AVRUPA VE AMERİKA ARTIYOR

        Corona virüsün en çok görüldüğü ülke 81 bin vaka ile Çin. Çin'de yeni vaka bildirimi sayısında son günlerde düşüş görülürken, Avrupa'da hastalık oldukça hızlı yaylıyor. Çin'i,53 bin vaka ile İtalya takipediyor. İtalya'nın bir günde yaklaşık 10 bin yeni vaka bildirimi yaptığı görülüyor. Ayrıoca İtalya'da son 24 saat içerisinde 793 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

        Listede İspanya'da yeni vakalarla birlikte25 bin 374 hastaya ulaştı. Amerika, Almanya ve İran'da en çok vakası bulunan ülkeler arasında yer alıyor. Koronavirüs salgını dünya genelinde 178 ülkeye yayılmış durumda.

        TÜRKİYE'DE 65 YAŞ ÜSTÜ VE KRONİK HASTALARA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

        İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile gönderilen genelge ile 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkmaları İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. Maddesi kapsamında sınırlandırıldı. Genelge uyarınca ihtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için vali/kaymakamların başkanlığında 65 yaş üstü Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulacak. Vatandaşlar ihtiyaçlarını 112, 155, 156 numaraları üzerinden bildirebilecek

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ