Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İl örgütündeki ödül töreninde konuşuyor

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

        Üye çalışmaları gerçekten zor ve azim isteyen bir iştir. Gençlik kollarında bu çalışmaların önemine yakınen şahit olan birisiyim. AK Parti'yi kurduğumuz günden beri teşkilatlarımızdan bu konuda taviz vermediğimiz en önemli faaliyet üye sayımızın arttırma çalışmasıdır. Bugün AK Parti 10,5 milyon üye sayısıyla en fazla üye sayısına sahip olan partidir. Bu dünyada da böyledir. Örneği yok. Kime söylesek şaşırıyor. Aynı şekilde genç ve kadın üye sayısında da bu alanlarda rakipsiz durumdayız. Üye sayımız toplam seçmenin yüzde 19 gibi önemli bir oranına ulaşıyor. Bu elbette önemli ama bize göre yeterli olmayan bir olaydır.

        GÖNÜL SEFERBERLİĞİMİZİ KESİNTİSİZ SÜRDÜRÜYORUM

        Geçtiğimiz yıl nüfusumuz 83 milyonu aştı. Hep söylediğimiz gibi amacımız 83 milyon insanımızın her bir ferdini bu büyük ailenin bir parçası haline getirmektir. Bu ülkede herkesin gönlünü kazanmadan görevimizi bihakkın yerine getirmiş sayamayız. AK Parti kurulduğu günden beri girdiği her seçimde istisnasız birinci çıkmasını bu anlamda çalışıyor olmasına borçludur. Türkiye'nin en çok oy alan bir partinin genel başkanı olarak hala tüm liderlerden daha çok il, ilçe ziyareti yapıyor gönül seferberliğimizi kesintisiz sürdürüyorum. Partimizin her kademesindeki kardeşimdende aynı görevi bekliyorum.

        SIKILMADIK EL, DOKUNMADIK GÖNÜL BIRAKMAYACAĞIZ

        Burada gurur yok, afra tafra yok. Bizim için tebessüm bir sadakadır bunu böyle bileceğiz ve yolumuza böyle devam edeceğiz. Türkiye'de kuruluşu tepeden tabana doğru değil, tabandan tepeye doğru gerçekleştirilmiş ilk ve tek parti AK Parti'dir. Bunun için diğer faaliyetlerimizle birlikte üye çalışmalarımızı da en küçük aksamaya, gevşemeye, göz boyamaya meydan vermeden sürdürmek zorundayız. Üye çalışması yapmak, aynı zamanda kapı kapı dolaşmak, sıkılmadık el dokunmadık gönül bırakmamak anlamına gelir. Milletimizle birlikte olacağız ki seçim günü oyunu istemeye hakkımız ve yüzümüz olsun.

        REKLAM

        AK Parti'nin olması gereken yer mutlaka yüzde 50'lerin çok çok üstüdür. Bunu göreceğiz. Kuru üye değil her üye bileceğiz ki adeta birer çarpan olarak artacak. Şimdi burada klasörleri görüyorum. Klasörler güzel, klasörlerin sırtı da güzel. Ama diyorum ki, şimdi buradan bir deneme yapalım.

        Erdoğan: Hanımefendi Berfin hanımla mı görüşüyorum. Şu anda bini aşkın kardeşimiz sizi tebrik ediyor. Üyeliğinizi tebrik ediyorum. Üstelik Üsküdar'dan komşuyuz galiba. Biz de Üsküdar'da oturuyoruz. Üye olmakla çok iyi yapmışsınız.

        Berfin Dağdelen: Biz ailece öyleyiz.

        Erdoğan: AK Parti ailesine girdikten sonra bu aileye de yeni yeni üyeler inşallah katacağız.

        Berfin Dağdelen: İnşallah

        Erdoğan: Beyefendiye, aileye, şahsım, şu anda İstanbul il teşkilatına bini aşkın kardeşimin selamı var. En kalbi selamlarımızı lütfen gönderin.

        Berfin Dağdelen: Çok teşekkür ederim, ellerinizden öptüm, görüşürüz.

        Erdoğan: Doğan Bey nasılsın iyi misin?

        Doğan: İyidir sizi sormalı

        Erdoğan: Üyeliğiniz hayırlı olsun. Kaç kardeşsiniz? Şu anda İstanbul il teşkilatında bini aşkın kardeşlerimiz aylık üye kampanyasının ödül törenindeyiz. Bütün ilçelerden şöyle rastgele bir yeni üyemizin üyesini anons ediyoruz. Bakalım doğru mu? Nerede okuyorsunuz?

        REKLAM

        Doğan: Sakarya'da okuyorum.

        Erdoğan: Hangi bölüm?

        Doğan: Tış ticaret.

        Erdoğan: Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin. Sadece Doğan'ın üyeliği yetmez. Senin gibi genç ve dinamik kardeşimizden üye kayıtları yapmanı bekliyoruz. Sana bir şey söyleyeceğim, yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya, yüz üstü çok süründün ayağa kalk Sakarya! Sakarya'dasın ya , onun için Sakarya yakışır bu işe. Şu anda bütün kardeşlerimizin ana kademe, gençlik kolları, kadın kollarının selamı var. Allah yâr ve yardımcınız olsun.

        Doğan: Teşekkür ederim başkanım

        Fatma Betül Sayan Kaya: Fatih'ten Mustafa Demir'i arıyoruz.

        Kaya: Mustafa Bey hayırlı akşamlar. Partimize üye olmuşsunuz. Hayırlı olsun, sayın Cumhurbaşkanımızı takdim ediyorum Mustafa Bey.

        Erdoğan: Selamün aleyküm, Mustafa Bey öncelikle üyeliğinizi tebrik ediyorum, hayırlı olsun. Fatih'te fırıncılık yapıyorsun galiba.

        REKLAM

        Demir: Adıyamanlıyım Cumhurbaşkanım.

        Erdoğan: Neresinden?

        Demir: Kahta Cumhurbaşkanım.

        Erdoğan: Kaç çocuk var.

        Demir: 3 tane var.

        Erdoğan: 3 tane var, sen tabanı tutturdun.

        Erdoğan: Fatih'in neresinde çalışıyorsun? Fırın nerede?

        Demir: Horhor'dayım. Bazı sıkıntılarımız var.

        Erdoğan: Maşallah tam yerindesin. Tevfik Göksu Bey, irtibatı kuracaksın.

        Demir: Babam geldi Adıyaman'dan.

        Erdoğan'dan: Yanında mı?

        Demir: Şu anda yukarı çıktı. Dedi ki, "Tayyip Bey'e oyunuzu vermezseniz hakkımı helal etmem" diyor. Yoğun bakımdan çıkınca ilk söz olarak 'Allah razı olsun Tayyip Bey'den bu hastaneleri yaptı' diyor.

        Erdoğan: Allah razı olsun, Allah şifa versin. Bize düşen bir görev var mı?

        Demir: Sağolun Cumhurbaşkanım.

        REKLAM

        Erdoğan: Bak yeni üye yapacaksın partiye. Gözlerinden öpüyorum, çocukların gözlerinden öpüyorum, hanımefendiye hürmetlerimizi bildir, babanın da ellerinden öpüyorum.

        Demir: Ben de ellerinizden öpüyorum.

        Erdoğan: İlhami niye güldün? Yok gerçekten ben Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan. İstanbul il teşkilatında üyelerle ilgili ödül törenindeyiz. Sizi de tebrik etmek için arıyorum. Üyeleriniz hayırlı olsun inşallah.

        İlhami: Sağolun efendim, Allah size hayırlı ömür versin.

        Erdoğan: Kaç kardeşsiniz?

        İlhami: Biraz gürültü var duyamadım efendim. 5 kardeşiz.

        Erdoğan: Evlisin

        İlhami: Evet

        Erdoğan: Memleket neresi

        İlhami: Alanya, 40 yıldır İstanbul'da yaşıyoruz.

        Erdoğan: Maşallah, maşallah, Allah yar, yardımcınız olsun. Şu anda İstanbul il örgütündeyiz. Bine aşkın kardeşiniz var, şu anda senin üyeliğini tebrik ediyorlar. Hanımefendiye çok selam. Sadece senin üyeliğin yetmez, senden yeni üyeler bekliyoruz. Mevlüt Çavuşoğlu'na da söyleyeceğim senin üyeliğini.

        REKLAM

        İlhami: Teşekkür ederim.

        Fatma Betül Sayan Kaya: Gülden hanım hayırlı akşamlar. Ben Fatmü Betül Sayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ediyorum.

        Erdoğan: Gülden Hanım hayırlı akşamlar.

        Gülden: İyi akşamlar abi

        Erdoğan: Nasılsınız, partimize üye olmuşsunuz, tebrik etmek için aradım. Kaç çocuk var.

        Gülden: Ben bekarım abi!

        Erdoğan: Bundan sonrası için hayırlı olsun demek var.

        Gülden: Abim, ablam ve bir kardeşim var.

        Erdoğan: Sadece senin üyeliğin yetmez, yeni yeni üyeler partimize kazandırmamız lazım. İnanıyorum ki, sen bunları sağlayacaksın. Nerelisin? Bakırköylü müsün?

        Gülden: Evet

        Erdoğan: Çatalca'ya mı yerleştin

        Gülden: Evet, Bakırköy'de doğdum. Çatalca'dayım.

        REKLAM

        Erdoğan: Bütün aileye selamlarımızı iletin.

        - Ben yengesiyim, benimle konuşabilir misiniz acaba?

        Erdoğan: Ben Gülden Hanım'ın yengesiyle mi konuşuyorum. Sen de üye oldun mu AK Parti'ye?

        - Kimsiniz siz?

        Erdoğan: Söyledim ya! Cumhurbaşkanı Erdoğan, inanmadın mı?

        - Hayır

        Erdoğan: Şu anda İstanbul il teşkilatlarında yeni üye kayıtlarıyla ilgili ödül töreni yapıyoruz. Yeni üyeleri arıyoruz.

        - Evet, tamam. Biz hepimiz AK Partiliyiz.

        Erdoğan: Sağolun, varolun. Burada bulunan kardeşlerim adına selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

        - Çok teşekkür ederim, kolay gelsin başkanım...

        GÜÇLÜ TEŞKİLAT YAPISIYLA 2023'E HAZIRLANACAĞIZ

        Benim ısrarla üzerinde durduğum bir konu var. O da şu, evet Ömerlmeri bulacağız. Haticeleri, Ayşeleri bulacağız. Teşkilatımızı bu anlayış üzerine bina edeceğiz. Herhangi bir spekülasyona vesile olacak kişiler değil, yolsuzluğa, yalanı, yalana, talana karışmış olanlar değil, bu konuda hassas olacağız. Güçlü bir teşkilat altyapısı ile inşallah 2023'e hazırlanacağız. Kadın ve gençlik kolları kongrelerimiz sürüyor. Tüm kadınlarımızı ve gençlerimizi teşkilatlarımızda görev almaya davet ediyorum. Bugüne kadar gayret, fedekârlık, samimiyet, azimleriyle AK Parti'ye katkı veren her kardeşimiz mutlaka teşkilatımızda kendine yer bulacaktır. AK Parti güçlü olursa, Türkiye de güçlü olur. Biz diz çöktürebilirlerse milletimizin direncini kırıp, Türkiye'yi istedikler istikamete yönlendireceklerini biliyor.

        REKLAM

        İSTİFA EDENLER OLABİLİR BAKIN 45 BİN YENİ ÜYE GELDİ

        AK Parti teşkilatlarında bize düşen görev varsa gönül kırgınlıklarını telafi etmek ve bununla beraber sürekli yeni gönüller kazanmaktır. Bakınız burada 1 ay içerisinde 40 bin üye deği mi? 45 bin. Çok heyecanlıyım dedim ya demin. Özellikle bir şeyin üzerinde durmam lazım. Şimdi efendim bazıları istifa ediyor diyorlar. Edebilir, bakın bir ayda 45 bin geldi. Bizim için bu noktada söylenmez ama mecburen söyleyeceğim, ölenler öldü, kalan sağlar bizimdir. Bir ölür bin diriliriz var ya, bu da budur. Onun için üzülmeye gerek yok. Yeter ki teşkilatımız diri olsun, çalışsın, üye kayıtlarına yoğun bir şekilde çalışmaya devam edelim. Gitmişler, hayır olmuş. Demek ki onlar kendileri için burada beklediklerini bulamadılar. Şu andan itibaren de anlı anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Yeter ki düsturumuz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bu anlayışla da yolumuza devam edeceğiz. Büyük Kongremizde Türkiye'nin geleceğini kucaklamaya hazır gireceğiz.

        REKLAM

        SURİYE'DEKİ HALK 'TÜRKİYE, TÜRKİYE, TÜRKİYE' DİYE BAĞIRIYOR

        Buradan bir kez daha ifade ediyorum. Türkiye'nin Suriye topraklarını işgal ve ilhak gibi bir niyeti asla sözkonusu değil. Tam tersine Suriye topraklarının işgali ve ilhakının önüne geçme gayreti içerisindeyiz. Suriye topraklarının üçte biri PKK terör örgütü ve ne yazık ki onu destekleyen Amerika'nın işgali altındadır. Suriye'de halkın en azından büyük bölümünün desteğine sahip, meşru bir yönetim de bulunmuyor. Şu anda Suriye'de halk 'Türkiye, Türkiye, Türkiye' diyor. Suriye'de halk ellerinde Türkiye bayrağıyla sokaklarda dolaşıyor. Suriye'de rejim diye karşımıza çıkartılan yapı halkıyla kavgalı, birtakım devletlerin desteği ile suni olarak hayata tutunan siyasi bir meftadır. PKK terör örgütü ve onu destekleyen Amerika dururken niçin 4 milyona yakın Suriyeliye kendi topraklarında destek veren Türkiye hedef alınıyor?

        REKLAM

        TÜRKİYE'NİN KURTARMA ÇABASINA NİÇİN KARŞI ÇIKILIYOR?

        Şu anda 4,5 milyon Suriyeli var. İdlib'den 4 milyona yakın ülkemize gelme arzusunda. İdlib'de güvenli bölge oluşturuyoruz. Şu anda briket barınaklar oluşturmaya başladık. O kardeşlerimizi bu barınaklarda daha konforlu yapıda barındıralım. Biz kardeşiz, muhacir, ensar anlayışımız var. Onları bırakın vursunlar, varil bombalarını indirsinler, yağdırsanlar mı diyelim? Biz bir Esed bu noktada olamayız. Ama onda acıma duygusu diye bir şey kalmış değil. Biz merhamet sahibi millet olarak bu gayretimizi gösteriyoruz. Rejim kendi halkını kadın çocuk demeden uçaklarla, tanklarla, toplarla bombalayarak ilerlerken Türkiye'nin bu insanların hayatlarını kurtarma çabasına niçin bu derecede karşı çıkılıyor.

        BİR SÜRE SONRA BİR CELSE DE CESEDE DÖNÜŞECEKTİR

        İdlib'den ülkemize yönelen 1 milyon kişilik göç dalgasını umursamadan, kendi halkına saldırmakta şahin kesilen zalim rejime kol kanat gerenler, Türkiye'nin bu çarpık denklemi bozmakta kararlı olduğunu hala görmüyorlar mı? İdlib'de yaşanan insani trajediye sırf Türkiye güç durumda kalacak diye seyirci kalan uluslararası toplum, yarın bir bendden akan sel gibi üzerine gelecek yükü karşılamaya acaba hazır mı? Rejim güçleri Soçi muhtırası sınırlarına çekilene kadar İdlib'deki sorun çözülmeyecektir. Sorun çözülmedikçe ne buradan sınırımıza yönelen yeni kitlelerin ne de ülkemizdeki Suriyelilerin evlerine dönüşü mümkün olmayacaktır. Rejimin saldırdığı her yerde insanlar diğer yerlere değil Türkiye'ye yöneliyorlar. Çünkü güven bölgesi burası. Çünkü ne canlarının, ne mallarının güvende olmayacağını biliyorlar. Rusya'nın çabası suni solunumdan başka bir şey değildir. Bir süre sonra suni solunum da işe yaramayacak inşallah bir celsede cesede dönüşecektir.

        VARSA AYNI FEDAKÂRLIKLA GÖZE ALAN HODRİ MEYDAN DİYORUZ

        Bu topraklarda yiten her can bizim yüreğimizi yakıyor. Biz bu yolda ölmeyi göze aldık. Varsa aynı fedakârlıkla göze alan hodri meydan diyoruz. Şu anda rejimin saldırganlığın bir an önce durdurulması ve sınırlarına çekilmesidir. Aksi takdirde Şubat ayında biz bu işi yapacağız. Bunu dostlarımızla yapacaksak memnuniyet duyarız, yok zorla yapılacaksa biz ona da varız. Bu kadar açık ve net ifade ediyorum. Suriye'yi terör örgütlerinden ve rejimin zulmünden temizlemeden bize huzurla uyumak haramdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ