Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Röportajlar Cüneyt Uygun Bloomberg HT'de soruları yanıtladı - İş-Yaşam Haberleri

        AKSA Enerji CEO Cüneyt Uygun'nunArzu Maliki ile yaptığı söyleşinin satır başları şöyle;

        2018'in ilk 9 ay bilançosunu açıkladınız ve revizyona gittiniz; Hem sene sizin için nasıl geçiyor karlılık ve yatırımlar açısından hem de bilançoda neden revizyon yaptınız anlatabilir misiniz?

        Cüneyt Uygun: 2018 bizim için önemli bir karlılık yılıydı, daha önce yatırımcılara verdiğimiz hedeflerimizi aşıyoruz bunun toplam satışlardaki rakamı zaten şimdiden yakaladık. Karlılıkta da bunu aşacağımızı görüyoruz. 9 ayda 3.5 milyar TL'lik bir satış cirosuna ulaştık, bunun EBİTTA'ya yansıması 756 milyon TL olarak gerçekleşti. Net kar da 125 milyon TL olarak tamamladık. Beklentimizi 9 ayda gerçekleştirmiş olduk, EBİTTA'mızı da geçeceğiz gibi gözüküyor.

        Finansalları açıkladığımız gün de bir revizyona gittik, bir yol kazası diyelim ona, insani bir hatanın sonucunda maalesef bir revizyon yapmak zorunda kaldık. Borçluluk oranlarımızı 4'ün de altına çekmeyi hedefliyoruz.

        Siz EPDK'ya da başvurdunuz Manisa Doğalgaz Çevrim Santralini elden çıkarmak için, nasıl böyle bir karara vardınız? Sektörde gelişmeleri nasıl buluyorsunuz?

        Cüneyt Uygun: Birçok enerji şirketi rekabet şansı kalmayan doğalgaz çevrim santrallerini birer birer kapatıyor. 2 gün öncede Manisa Santralimizin lisansının sonlandırılması için başvurduk; amacımız diğer santrallerimizde yaptığımız gibi paketleyip yurtdışında bir bölgede hayata geçirmek..bu Türkiye için aslında çok büyük bir ihracat adımıdır. Biz işlerimizi de yurtdışına götürerek ciddi bir ihracat atağı yapmış durumdayız.

        Afrika'daki yatırımlarınız ne boyutta? Başka pazarlara da girmeyi düşünür müsünüz?

        Cüneyt Uygun: Afrika bugün 650 milyon kişinin elektrik düğmesine bile dokunmadığı bir yer..Gana ilk projemizdir 370 megawatt'lık bir kurulu güce ulaşacağız, 1.5 sene oldu ve ülkenin yaklaşık yüzde 15 elektriğini..

        Endonezya'da yatırım düşünüyor musunuz?

        Cüneyt Uygun: Onların beklentisi 35 bin megawatt'tı,,ama bunun 20'si bile daha gerçekleşmedi, çok iş var ama çok da ağır bir bürokrasi var, ilerliyoruz fakat daha kontrat aşamasına getirdiğimiz bir süreç yok. Mali'de de bir kapasite büyütme ve süre uzatma planımız var. En kısa zamanda oraya gidip Bakan'ı da ziyaret edip tekrardan görüşmeye başlayacağız.

        Hisse Geri Alım yapmıştınız..

        Cüneyt Uygun: Hisse geri alımı 2011'de yapmıştık uzun zaman önce, ama şu anda böyle bir düşüncemiz yok.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ