Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Daha çok alışveriş yapmamızı sağlayan 9 market hilesi! Farkında bile değiliz ama kanıyoruz
        1

        1- BÜYÜK ARABALAR

        Marketlerde kullanılan alışveriş arabaları ortalama bir alışverişe göre daha büyük olarak tasarlanmıştır. Bunun amacı; müşterilerin daha fazla alışveriş yapmasını sağlamaktır.

        2

        2- STRATEJİK ÜRÜN YERLEŞTİRME

        Günlük olarak eve alınan süt, yumurta veya ekmek gibi malzemelerin hiçbiri yan yana bulunmaz. Amaç; bir ürünü almaya giderken bütün marketi dolaşmanızı sağlamaktır.

        Ayrıca birbirini tamamlayan ürünler yakın olarak konumlandırılır. Örneğin; ped ve çikolata ya da cips ve kola gibi. Böylece iki ürün arasında bağ kurulur ve müşteriler ikisini de almaya teşvik edilir.

        3

        3- FIRINDAN GELEN GÜZEL KOKULAR

        Artık hemen hemen her markette bir fırın bölümü bulunuyor. Mis gibi kokuların geldiği bu fırın bölümü, insanları acıktırarak, daha fazla alışveriş yapmaya teşvik ediyor.

        4

        4- GÖZ HİZASINDAKİ ÜRÜNLER

        Müşteri içeri girdiğine göz hizasında kalan ürünler daha özenli seçilir çünkü bu sayede ürünler daha kolay fark edilir ve satın alma olasılığı yükseltilir.

        5

        5- MARKETLERE ÖZEL KARTLAR

        Marketlerin indirim sağladığı özel kartlar, hem müşteri sadakatini oluşturur hem de kişinin alışveriş profilini analiz ederek, kişiye özel kampanyalar sunar. Ayrıca, indirimli olarak gösterilen kasa arkası ürünler de almaya teşvik eden başka bir stratejidir.

        6

        6- ÇALAN SAKİNLEŞTİRİCİ MÜZİK

        Marketlerde genelde arka planda sakin bir müzik duyulur. Bunun sebebi müşterilerin alışverişe iyice odaklanmasını sağlamaktır. Araştırmalar bu strateji sayesinde harcanan para miktarının yüzde 29 artığını söylüyor.

        7

        7- KASA SIRASINDA GÖZE ÇARPAN ATIŞTIRMALIKLAR

        Kasada ödeme yapmak için bekleyen müşterilerin önüne şeker, sakız veya çikolata gibi hemen alabilecekleri atıştırmalıklar konur. Kuyrukta beklerken bu ürünleri fark etmek ve satın almak daha kolaydır.

        8

        8- TAZE GÖRÜNEN SEBZE-MEYVE REYONU

        Meyve ve sebzeler, daha taze ve iştah açıcı gözükmesi için düzenli olarak sulanırlar ayrıca doğal bir görüntü yaratmak adına tahta kasalarda tutulurlar.

        Bu reyonun market girişine konulması tesadüf değildir. Bu şekilde, taze olan ürünler iyi bir ilk izlenim yaratarak, diğer ürünlerin de kaliteli olduğunu düşündürtür.

        9

        9- SÜSLÜ RAFLAR

        Bazen bir ürünü ortaya çıkarmak için seçilen raflar özenle süslenir. Bu, müşterilerde ilgili ürünlerin daha kaliteli olduğu izlenimini uyandırır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ