İzmir'de yaşayan Fahriye Varan, 1,5 yıldır yüzünde ve ağzında hissettiği şiddetli ağrıyı, diş ağrısı sanarak defalarca doktora gitti. Yemek yerken bile zorlanan Varan, çürük 5 dişini çektirdi ancak ağrıları geçmedi. Varan, ağrılarının nedeninin genellikle diş ağrısıyla karıştırılan ve 'delirten hastalık' olarak bilinen trigeminal nevralji olduğunu öğrendi. Fahriye Varan, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şenoğlu ve Doç. Dr. Özhan Merzuk Uçkun'un girdiği ameliyatla sağlığına kavuştu.
Operasyonu gerçekleştiren hekimlerden Doç. Dr. Özhan Merzuk Uçkun, toplumda bilinen adıyla 'delirten hastalık' hakkında "Bu hastalık yüzünde şimşekler çakar tarzda ağrılar oluyor. Yüzüne dokunamıyor, yemek yiyemiyor. Ağrılar atak şeklinde gerçekleşiyor. Gün geçtikçe atakların sıklığı artıyor. İlk olarak ilaç tedavisi uygulanıyor. Hastalarımız bu hastalığın ilacıyla aylarca ve yıllarca idare edebiliyor. Bu hastalık dünyada 100 bin kişiden 5'inde görülüyor. Kadınlarda daha sık gözlemleniyor. Bu hastalar genellikle ağrının nedeninin diş olduğunu düşünüp, dişçiye gidiyor. Ufak bir çürük bile olsa ağrının sebebinin bu olduğu düşünülerek dişlerini çektiriyorlar. Bu hastamız da 5 dişini çektirmiş. Hastalığın tespiti kulak MR'ında ortaya çıkıyor. Cerrahi bir operasyon yapılıyor. Riski bir operasyon değil. Tümör ameliyatlarından daha kolay. Riski yüzde 5'in altında" diye konuştu.
'TABURCU OLUNCA İLK İÇLİ KÖFTE YİYECEĞİM'
Yaşadıkların anlatan Fahriye Varan ise "İlk olarak arkadaki dişimin ağrıdığını sandım. Defalarca doktora gittim. Temizlediler, kanal tedavisi yaptılar. Sonunda dişlerimden birini çektiler, çözüm olmadı" dedi.
Bitlis'teyken tedavi için gittiği Van'da da 4 dişinin çekildiğini söyleyen Varan, "Toplamda 5 dişim çekilmesine rağmen ağrılarım gün geçtikçe arttı. Sanki ağzımın içinde şimşekler çakıyordu sonra nöroloji doktoruna gittim. O zaman hastalığın 'delirten hastalık' olduğu anlaşıldı sonra İzmir'e geldim. Yazılan ilaçları 6 ay boyunca kullandım. Geçmeyince ameliyat kararı verildi. Şimdi ağrılardan kurtuldum" diye konuştu.
Ağrılar nedeniyle elini yüzüne dahi değdiremediğini belirten Fahriye Varan, "Yemek bile yiyemiyordum. Taburcu olunca ilk olarak içli köfte yiyeceğim" dedi.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.