Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ'nin Çal ilçesinde, vatandaşların büyüklüğü nedeniyle 'Çal Canavarı' olarak adlandırdığı, ekinlere zarar veren yaban domuzu, çoban Mehmet Oruç (23) tarafından avlandı. Oruç, "Çiftçileri büyük bir dertten kurtardım" dedi.

        Çoban Mehmet Oruç, geçen pazar günü arkadaşlarıyla birlikte ilçede domuz avına çıktı. Oruç, Kumral mevkisinde gördüğü yaban domuzunu av tüfeğiyle vurarak, avladı. Bir çok avcının peşinde olduğu yaklaşık 300 kilogram ağırlığındaki yaban domuzuna, bölgedeki tarım arazilerine zarar vermesi nedeniyle 'Çal Canavarı' ismi takıldığını söyleyen Oruç, "İlçemizde domuz popülasyonu çok yüksek. Domuzlar tarım arazilerine çok zarar veriyor. Arkadaşlarımla çıktığım avda, domuzun izini takip ederek buldum. Bana doğru saldırdı, iki atışta etkisiz hale getirdim. Benim vurduğum domuzun heybetinden dolayı 'Çal Canavarı' diye adı çıkmış. Bu domuzu vurmak bana nasip oldu. Çiftçileri büyük bir dertten kurtardığım için sevinçliyim. İlçede böyle büyük bir domuz vurduğumu duyanlar tebrik etti" dedi.

        Çiftçi Hasan Çokak da, domuzların ekinlere büyük zararlar verdiğini söyledi. Çiftçilerin, domuzlar nedeniyle maddi zarar yaşadığını kaydeden Çokak, "Çal'ın en azılı domuzundan kurtulduk. Bu genç, Çallı üreticileri kurtardı" diye konuştu. 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler