Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, Yalova’da yapılan 3. Lig maçlarında oynadığı 5 müsabakayı da kazanarak adını Playoff’a yazdırdı. Mavibeyazlı takım Denizli’ye 2. Lig takımı olarak dönmek istiyor.

        Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Lig maçları Bursa ve Yalova’da oynandı. Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı Yalova’daki A Grubu müsabakalarında zorlu rakiplerle mücadele etti. Gruptaki ilk maçında Bucalı Engelliler ile karşılaşan mavibeyazlı takım rakibini 5912 mağlup ederken, ikinci karşılaşmada Aydın Genç Efeler’i de 4024 yenmeyi bildi. Pamukkale Belediyespor gruptaki üçüncü maçında ise Ankara temsilcisi Lotus Engelliler Spor Kulübü’nü 3629 yenerek üçte üç yaptı. Grubundaki dördüncü maçında Balıkesir Yeşil Gönen’i 5118 mağlup eden Pamukkale Belediyespor, son maçı Bursa’nın Orhangazi ilçesinde İstanbul Engelliler’i de 5220 yenerek oynadığı 5 maçta 5 galibiyet alıp, namağlup unvanıyla grubunu birinci sırada tamamlayarak Playoff’a kalmayı başardı. Gruptaki son maçın ardından büyük sevinç yaşandı. Mavibeyazlı takımın sporcuları ve idareciler grup müsabakalarını namağlup tamamladıkları için mutlu olduklarını belirterek; “Zor maçlardan anlımızın akıyla çıktık. Hedefimiz Playoff maçlarından da başarıyla çıkarak 2. Lig takımı olarak Denizli’ye dönmek istiyoruz. Bize her türlü desteği veren Onursal Başkanımız ve Belediye Başkanımız Avni Örki’ye teşekkür ederiz” dediler.

        PlayOff maçlarının programı belirlendi

        Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Lig’de 20202021 sezonun grup maçları tamamlandı. 3 grupta 16 takımın katılımı ile yapılan maçlar sonunda Playoff’a kalan 6 takım belli oldu. A Grubu’nda Pamukkale Belediyespor ile Yeşil Gönen, B Grubu’nda Çarşamba BESK ve Zile Engelliler ile C Grubu’nda da Kızıltepe Engelliler Birliği ve Erzurum GSK tek devreli lig usulü ile yapılacak olan maçlarda mücadele edecek. Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda oynanacak maçlar sonunda ilk 3 sırada yer alan takımlar Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Ligi’ne çıkma başarısını gösterecek. Playofflarda Pamukkale Belediyespor 14 Haziran 2021 Pazartesi günü Erzurum GSK ile mücadele ederken, 15 Haziran 2021 Salı günü Kızıltepe Engelliler Birliği ve 16 Haziran 2021 Çarşamba günü Yeşil Gönen ile mücadele edecek. 17 Haziran 2021 Perşembe günü Zile Engelliler ile mücadele verecek olan mavibeyazlı takım 18 Haziran 2021 Cuma günü ise Çarşamba BESK ile karşı karşıya gelecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler