Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Dikkat! Kredi kartı internet alışveriş onayı için son günler! - Para Haberleri

        Kredi kartı internet alışveriş onayı için songünler. İnternettenkredi kartıyla alışveriş yapmak isteyenvatandaşlar, kredi kartlarına internetten alışveriş onayı vermediği takdirde internetten alışveriş yapamayacak. Peki kredi kartı internet alışveriş onayı ne zaman bitiyor? Kredi kartı internet alışveriş onayı nasıl yapılır? İşte detaylar.

        KREDİ KARTI İNTERNET ALIŞVERİŞ ONAYI SÜRESİ NE ZAMAN BİTİYOR?

        Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), aldığı bir karar doğrultusunda kredi kartı kullanan vatandaşların internetten alışveriş yapabilmesi için internet onayı vermesi gerektiğini duyurmuştu.

        Ülkemizde milyonlarca vatandaş kredi kartı kullanıyor. Kredi kartları ile alışveriş yapan vatandaşlar, internet üzerinden de yaptığı alışverişlerde kredi kartı kullanıyor. Kredi kartları ile internetten alışveriş yapmak için güvenlik sebebiyle yeni düzenleme gereği banka ile iletişime geçerek en geç 31 Ocak 2018 tarihinde onay verilmesi gerekmektedir.

        REKLAM

        Onay verilmediği takdirde, kredi kartları otomatik olarak internetten alışverişe kapatılacak ve aynı zamanda 31Ocak'tan itibaren yeni kart alan vatandaşlara internetten alışveriş özelliği kapalı olan kredi kartları gönderilecek.

        KREDİ KARTI İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ ONAYI NASIL YAPILIR?

        Kredi kartına internet alışveriş onayı vermek için banka ile iletişime geçmek gerekmektedir. Kullandığınız kredi kartının bağlı olduğu bankanın müşteri temsilcisiyle iletişime geçerek kredi kartınız için internet alışveriş onayı verebilirsiniz.

        İkinci bir seçenek olarak bankanın online işlemler sistemine giriş yaparak kredi kartınıza internetten alışveriş onayı verebilirsiniz. Aynı zamanda bu iki seçenek haricinde banka şubesine giderek de kredi kartınıza internetten alışveriş onayı verebilirsiniz.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ