Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyanet 2019: Ramazan Bayramı ne zaman? 9 gün tatil ne zaman başlıyor? İşte bayram tarihleri
        1

        2019 Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. Oruçların bitmesine sayılı günler kala Ramazan Bayramı'nın ne zaman başlayacağı araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından dini günler takvimi yayınlandı. İşte Ramazan ve Kurban Bayramı tarihi...

        2

        RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLADI?

        2019 Ramazan ayı 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece başladı. Bu sene ramazan ayı 29 gün sürecek.

        3

        RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

        Ramazan Bayramı 4 Haziran Salı günü başlayacak. 4-5-6 Haziran günleri bayram olarak idrak edilecek. Arefe ise 3 Haziran.

        4

        RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN? NE ZAMAN BAŞLIYOR?

        Ramazan Bayramı dolayısıyla bütün kamu çalışanlarının 3 Haziran Pazartesi yarım gün, 7 Haziran Cuma tam gün idari izinli sayıldıkları bildirildi.

        5

        Ramazan Bayramı tatilinin 3 Haziran Pazartesi 13.00'te başlayıp, 6 Haziran Perşembe günü sona ereceği hatırlatılan idari izin yazısında, şu ifadelere yer verildi:

        6

        "Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür."

        7

        İdari izin süresince görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacağı ancak kullanılmayan idari izinlerin, idarenin uygun gördüğü zamanlarda kullandırılabileceği kaydedildi.

        8

        KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

        Kurban Bayramı 11 Ağustos Pazar günü başlayacak. 14 Ağustos Çarşamba günü son bulacak. Toplamda 4 gün sürecek. Kurban Bayramı tatili için henüz resimi açıklama gelmedi

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ