Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT'in Eruh ilcesi kırsalında düzenlenen hava operasyonunda 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

        Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nca Eruh ilçesi Akmeşe bölgesinde hareket halinde bir gurup bölücü terör örgütü mensubu, İnsansız Hava Aracı (İHA/BAYRAKTAR) tarafından tespit edildi. Koordinatları belirlenen bölgeye hava destekli düzenlenen operasyonda 2'si kadın 4 terörist etkisiz hale getirildi. Konu ile ilgili Siirt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

        "17 Temmuz 2018 günü, Siirt İl Jandarma Komutanlığınca elde edilen bilgiler üzerine, Siirt ili, Eruh ilçesi Akmeşe bölgesinde hareket halinde bir gurup bölücü terör örgütü mensubu İnsansız Hava Aracı İHA/BAYRAKTAR tarafından tespit edilmiş, Yakın Hava Desteği ile hedef bölgeye hava destekli operasyon düzenlenmiştir.Hava destekli operasyon sonrası Jandarma unsurlarınca başlatılan arama/tarama faaliyetleri sonucunda; şu ana kadar 2 kadın, 2 erkek olmak üzere 4 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Arama/tarama faaliyetlerinde 1 Bixi Makineli Tüfek, 3 adet Kaleşnikof, 1 RPG Roketatar, çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir Bölgede devam eden operasyonla ilgili gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler